Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣυνέδριο ΝΔ δεύτερη ημέρα, ζωντανά - Οι ομιλίες και ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Συνέδριο ΝΔ δεύτερη ημέρα, ζωντανά – Οι ομιλίες και ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Σήμερα, Σάββατο συνεχίζονται οι εργασίες του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Στην δεύτερη ημέρα θα μιλήσουν στο βήμα μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός.

O πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ ανέφερε ότι «Ενώ οι Έλληνες Σοσιαλιστές έκαναν εκστρατείες κατά της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, ο Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία».

Το συνέδριο ζωντανά: 

Οι παρεμβάσεις

Παρέμβαση στο συνέδριο πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, που έκανε λόγο για «μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση στο άκουσμα της διπλής επετείου».

«Η ΝΔ δεν πρωταγωνιστεί τυχαία στην πολιτική ιστορία του τόπου, έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία, εκφράζει φιλελεύθερες και πρωτοπόρες ιδέες με επίκεντρο τον άνθρωπο», τόνισε, σημειώνοντας ότι διαχρονικά το κόμμα υπηρετεί αξίες και αρχές, έμεινε πιστό στις ιδέες του και γι’ αυτό είναι ανθεκτικό και ισχυρό κόμμα.

Έχουμε πρωταγωνιστήσει σε στρατηγικές επιλογές για την πατρίδα, σε εμβληματικές μεταρρυθμίσεις, έχουμε χαράξει στιβαρές μακρόπνοες πολιτικές που η ιστορία και ο χρόνος δικαίωσε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε πολιτικές που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα και επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν στις προκλήσεις του μέλλοντος», είπε.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης απέδωσε τιμή στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που ίδρυσε την παράταξη και στους επόμενους αρχηγούς του κόμματος, όπως και στα ιστορικά στελέχη και όλους τους αγωνιστές της «που μετέφεραν τον πυρσό των ιδεών της από το χθες στο σήμερα».

«Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν άλλοι θεωρούσαν την ΕΟΚ συνδικάτο. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν άλλοι την έσυραν στο χάος. Εμείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δώσαμε ξανά στην Ελλάδα περήφανη θέση στο κέντρο της Ευρώπης», είπε και πρόσθεσε: «Πατριωτισμός είναι οι πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα πιο ισχυρή. Είναι η ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων, το απόρθητο των συνόρων μας, η προώθηση των δικαίων μας στη γη και τις θάλασσές μας.

Είμαστε η παράταξη που εξασφαλίζει σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της πατρίδας μας και αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο στις ευρωεκλογές. Μια πλατιά νίκη της ΝΔ που δε θα αφήσει περιθώρια για αναχώματα στην πορεία της χώρας. Μια πλατιά νίκη που θα στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα που θα δυναμώνουν όχι θα υπονομεύουν την εθνική παρέμβαση και θα δίνει συνέχεια στο δρόμο για μια δυναμική και περήφανη πατρίδα. Αυτός είναι ο κοινός στόχος. Το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό», σημείωσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας