Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήK. Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Βίλνιους: «Η Ελλάδα ως ενεργειακή πύλη –...

K. Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Βίλνιους: «Η Ελλάδα ως ενεργειακή πύλη – Παράγοντας «κλειδί» η Αλεξανδρούπολη»

Δεκατρείς ηγέτες της Ε.Ε στη σύνοδο των Τριών Θαλασσών, συζήτησαν για την εντατικοποίηση της συνεργασίας Βορρά – Νότου με ισχυρότερη σύνδεση στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, της ψηφιοποίησης και της ασφάλειας εντός και εκτός της περιοχής των Τριών Θαλασσών

Δεκατρείς ηγέτες της Ε.Ε στη σύνοδο των Τριών Θαλασσών, συζήτησαν για την εντατικοποίηση της συνεργασίας Βορρά – Νότου με ισχυρότερη σύνδεση στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, της ψηφιοποίησης και της ασφάλειας εντός και εκτός της περιοχής των Τριών Θαλασσών – με τους περιφερειακούς και διατλαντικούς εταίρους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αναφέροντας πως θα παίξει κυρίαρχο ρόλο και στην ενεργειακή στήριξη των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών.

H είσοδος της Ελλάδας έδωσε νέα ώθηση στην Πρωτοβουλία, προσθέτοντας μία τέταρτη θάλασσα, καθώς με η χώρα μας ανοίγει το νότιο διάδρομο προς το Αιγαίο Πέλαγος.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, ενώ αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Ελβετία.

Επόμενη στάση η Βαρσοβία για τον Πρωθυπουργό



Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει μεταβαίνει στη Βαρσοβία, όπου θα μετάσχει στο δείπνο εργασίας Ευρωπαίων ηγετών που οργανώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για διαβουλεύσεις πάνω στη Στρατηγική Ατζέντα της Ε.Ε.

Αυριο θα έχει συνάντηση με Πολωνό ομόλογό του όπου στο μενού αναμένεται να τεθούν ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες – ταυτόχρονα και οι δύο πιο ισχυροί ηγέτες του ΕΛΚ αυτή τη στιγμή – αναμένεται στην κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους να συζητήσουν και ζητήματα που αφορούν την στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, αλλά και την επόμενη μέρα για την Ευρώπη.

Προσερχόμενος στη σύνοδο των τριών θαλασσών στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με πρωταγωνιστή το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας