Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Οι πολίτες δείχνουν το δρόμο για τη ψηφιακή μετάβαση» δηλώνει ο Δημήτρης...

«Οι πολίτες δείχνουν το δρόμο για τη ψηφιακή μετάβαση» δηλώνει ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, επισήμανε ότι πλέον οι ίδιοι οι πολίτες αναζητούν την ψηφιακή μετάβαση και το «επόμενο βήμα» σε αυτή

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, επισήμανε ότι πλέον οι ίδιοι οι πολίτες αναζητούν την ψηφιακή μετάβαση και το «επόμενο βήμα» σε αυτή, επισημαίνοντας πως 240.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο που πλέον είναι οι ίδιοι οι πολίτες αυτοί οι οποίοι αναζητούν την ψηφιακή μετάβαση. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, 240.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι, 125.000 φίλαθλοι “κατέβασαν” σε μικρό χρονικό διάστημα το gov.gr. wallet για να μπορέσουν να εισάγουν το εισιτήριό τους. Πάνω από 10 με 15.000 άνθρωποι για αυτήν την Κυριακή έχουν περάσει το εισιτήριό τους στο ψηφιακό πορτοφόλι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Παπαστεργίου.

Ανάμεσα σε άλλα, ο υπουργός στάθηκε στην κατάργηση και της ψηφιακής γραφειοκρατίας που φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο μέσω της κατάργησης της έκδοσης πιστοποιητικών. «Πάμε σε άμεση διαλειτουργικότητα” . Είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξουμε data centers, να δώσουμε τις υποδομές που χρειάζονται, αλλά όλα αυτά πρέπει να τα δούμε και με όρους ενέργειας, να φτιάξουμε πιο έξυπνα δίκτυα και φυσικά να δούμε πιο στενά και άμεσα το θέμα της αποθήκευσης ενέργειας. Να μην κοιτάμε μόνο σε δυο διαστάσεις αλλά στις δυνατότητες που μας έρχονται πλέον από την τρίτη διάσταση, που είναι οι δορυφορικές πολιτικές».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο κομμάτι της κυβερνοασφάλειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πολύτιμη χρηματοδότηση στους δήμους, με μισό δισεκατομμύριο ευρώ  από το Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» την οποία πρέπει να αξιοποιήσουν, ενώ αναφέρθηκε και στην οικονομική υποστήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Υπάρχουν άλλα 40 εκατ. και ό,τι άλλο επιπλέον καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε για να αποκτήσουν την δυνατότητα να πάρουν τα εργαλεία που χρειάζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το κομμάτι των δυνατοτήτων είναι σημαντικό «ώστε η τεχνολογία να μην αφήσει κανέναν πίσω».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας