Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜαζί στις ευρωεκλογές ΚΟΣΜΟΣ και «Πράσινοι-Οικολογία»

Μαζί στις ευρωεκλογές ΚΟΣΜΟΣ και «Πράσινοι-Οικολογία»

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής και Συμπρόεδρος των Πρασίνων-Οικολογία Βασιλική Γραμματικογιάννη θα είναι συνεπικεφαλής της καμπάνιας και συνολικά 8 μέλη των Πρασίνων Οικολογία θα είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ

Δύο μήνες σχεδόν πριν τις ευρωεκλογές και ο πράσινος χώρος φαίνεται να συσπειρώνεται, αφού με μία στρατηγική κίνηση συνεργασίας το κόμμα Πράσινοι-Οικολογία συντάσσεται με τον ΚΟΣΜΟ και το ψηφοδέλτιο του με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Πέτρο Κόκκαλη.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής και Συμπρόεδρος των Πρασίνων-Οικολογία Βασιλική Γραμματικογιάννη θα είναι συνεπικεφαλής της καμπάνιας και συνολικά 8 μέλη των Πρασίνων Οικολογία θα είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ.

«Πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα που δημιουργεί τις βάσεις για έναν ισχυρό πράσινο χώρο στην Ελλάδα. Και στα δύο κόμματα ο παρονομαστής είναι κοινός όσον αφορά τις πολιτικές για κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη, καταπολέμηση της οικονομικής ανισότητας, αλλά και αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως η κλιματική κρίση και οι επιπτώσεις της σε κοινωνία, οικονομία, βιοποικιλότητας και στους φυσικούς πόρους» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΟΣΜΟΥ Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Με κορυφαία ζητήματα στην πολιτική τους ατζέντα τη δίκαιη πράσινη μετάβαση της χώρας, και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, τα πρόσωπα που εντάσσονται πλέον στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ θα αγωνιστούν για κλιματική δικαιοσύνη και ισχυροποίηση της πράσινης φωνής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η συνεργασία με τους Πρασίνους-Οικολογία είναι η δεύτερη για τον ΚΟΣΜΟ. Έχει ήδη ανακοινωθεί η συνεργασία με το Βολτ Ελλάδας που θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ με 3 υποψηφίους.

* Επισυνάπτεται το ΔΤ και φωτογραφία από το φετινό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στη Λυών όπου εμφανίζονται ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, εκπρόσωπος τύπου του ΚΟΣΜΟΥ, η συμπρόεδρος των Πρασίνων-Οικολογία Βασιλική Γραμματικογιάννη και ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ Πέτρος Κόκκαλης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας