Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυστηροποίηση των ποινών στη Βουλή μετά την επίθεση του Φλώρου

Αυστηροποίηση των ποινών στη Βουλή μετά την επίθεση του Φλώρου

Όπως εξήγησε ο κ. Τασούλας, ο ίδιος ο βουλευτής θα πρέπει να φροντίσει να τηρήσει τον όρο της απόστασης 50 μέτρων από τον Βασίλη Γραμμένο μες στη Βουλή

Η Βουλή κινείται πλέον στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών για περιστατικά ανάλογα με αυτό που σημειώθηκε με τον Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ εξετάζονται οι παράμετροι και οι άξονες που θα κινηθεί το νέο «ποινολόγιο», έτσι ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε ένα τέτοιο περιστατικό αλλά και μια ανάλογη αντίδραση και αντιμετώπιση. Για πρώτη φορά κρατήθηκε βουλευτής και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και παρέμεινε μέχρι να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής μόλις έμαθε για το γεγονός έδωσε εντολή να μην φύγει από τη Βουλή ο δράστης βουλευτής.

Όπως σχολίασαν οι ίδιες πηγές, για το θέμα των χυδαίων εκφράσεων που ακούστηκαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν υπάρχουν πρακτικά γιατί τα μικρόφωνα ήταν κλειστά. To θέμα των ύβρεων που ακούστηκαν θα απασχολήσει την επιτροπή Κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα που ενεργοποιήθηκε, πριν την μετατροπή του το 2019, προέβλεπε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του εκάστοτε δράστη.

Προβληματισμός για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων

«Πονοκέφαλο» προκαλεί ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον Κωνσταντίνο Φλώρο, να κρατά απόσταση 50 μέτρων από τον Βασίλη Γραμμένο μες στη Βουλή, με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα να υπογραμμίζει ότι το πως θα το τηρήσει αυτόν τον περιορισμό ο ανεξάρτητος βουλευτής είναι δική του υπόθεση.

Όπως εξήγησε ο κ. Τασούλας, ο ίδιος ο βουλευτής θα πρέπει να φροντίσει να τηρήσει τον όρο αυτόν ενώ διερωτήθηκε αν ενδεχομένως αυτή η απόφαση θα παρατείνει την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Φλώρου από την Βουλή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας