Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣυνάντηση του Γ. Φλωρίδη, με τον υπ. Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της...

Συνάντηση του Γ. Φλωρίδη, με τον υπ. Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου, Μ. Χαρτσιώτη

Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική νομοθεσία

O υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάριο Χαρτσιώτη.

Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική νομοθεσία, κυρίως στις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και στη διαμόρφωση του νέου Δικαστικό Χάρτη.

Παράλληλα, ο κ. Χαρτσιώτης σημείωσε ότι οι πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα από την ελληνική κυβέρνηση θα αποτελέσουν αντικείμενο και δικής τους μελέτης, ενόψει των αλλαγών που σχεδιάζονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακόμη, ο Κύπριος υπουργός ενημέρωσε τον κ. Φλωρίδη για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην κυπριακή νομοθεσία από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι σήμερα.

Οι δυο υπουργοί δεσμεύθηκαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στο θεσμό της οικογενειακής διαμεσολάβησης, με την Ελλάδα να προσφέρει στην Κύπρο ανάλογη τεχνογνωσία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας