Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση Interview: Η ΝΔ έχει σχεδόν τα διπλάσια ποσοστά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Interview: Η ΝΔ έχει σχεδόν τα διπλάσια ποσοστά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να αποτελεί την πρώτη και με διαφορά επιλογή για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Σχεδόν φτάνει το η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων στη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 11% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 7%, Νέα Αριστερά 4,5%, Πλεύση Ελευθείας 2,4% και Νίκη 3,1%.

Από τα εκτός Βουλής κόμματα, το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει 2,3%, η Φωνή Λογικής 2,4%, οι Δημοκράτες 2,3% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 9,9%.

 

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να αποτελεί την πρώτη και με διαφορά επιλογή για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 42%, με τον Στέφανο Κασσελάκη να συγκεντρώνει 15% των απαντήσεων και τον Νίκο Ανδρουλάκη 7%.

Οι υποψηφίοι Ευρωβουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται

Στην ίδια δημοσκόπηση έχουν μετρηθεί και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με την κατατάξη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ να είναι Ελίζα Βόζεμπεργκ με ποσοστό 34,5%, Φρέντι Μπελέρης (28,1%), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (27,3%), Γιώργος Αυτιάς (20,4%), Ελεονώρα Μελέτη (19%), Δημήτρης Τσιόδρας (17,9%), Πύρρος Δήμας (16,4%) και Στέλιος Κυμπουρόπουλος (15,9%).

Αντίστοιχα, στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Κώστας Αρβανίτης (42,3%) ενώ ακολουθούν ο Νίκος Παππάς (37,3%), ο Νίκος Φαραντούρης με 36,5% και η Σοφία Μπεκατώρου με 24,4%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας