Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚ. Χατζηδάκης: «Γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει δυσαρέσκεια αλλά πρέπει να πατάξουμε τη...

Κ. Χατζηδάκης: «Γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει δυσαρέσκεια αλλά πρέπει να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή»

Για το εκλογικό αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σχολίασε ότι υπάρχει μια σειρά από μάχες που πρέπει να δοθούν στην καθημερινότητα.

Γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει δυσαρέσκεια αλλά πρέπει να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε όσους αποδίδουν το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα και στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από τους 75.000 επαγγελματίες που έχουν υποβάλει δήλωση, μόνο 255, έχουν αμφισβητήσει το τεκμήριο.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι όσο βελτιώνονται η τεχνολογία και τα μέσα ελέγχου, τόσο ο φόρος θα προσεγγίζει τα πραγματικά εισοδήματα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως αν θα προχωρούσαμε σε μείωση του, αυτό θα προκαλούσε δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό το οποίο θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να αναπληρωθεί.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα σχολίασε ότι υπάρχει μια σειρά από μάχες που πρέπει να δοθούν στην καθημερινότητα, όπως στους τομείς της ακρίβειας, της υγείας, της αστυνόμευσης και της Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ, κάνοντας μια ψύχραιμη αποτίμηση των ευρωεκλογών και του μεγάλου ποσοστού της αποχής στη χώρας μας είπε ότι «πολλοί ψηφοφόροι αισθάνθηκαν ότι δεν υπήρχε διακύβευμα».

​Ερωτηθείς για το πώς μεταφράζουν στην κυβέρνηση το μήνυμα των ευρωεκλογών ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι όλοι οι ψηφοφόροι δεν ήθελαν να πουν το ίδιο πράγμα. «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια σχετική απάθεια για την Ευρώπη και τις ευρωεκλογές. Υπήρχε η αίσθηση ότι δεν διακυβεύεται τίποτα. Θα ήταν καλύτερα αν είχαμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό» δήλωσε. επισημαίνοντας ότι όντως θα ήθελαν το ποσοστό της ΝΔ να ήταν υψηλότερα.

Όπως είπε για τις απώλειες που είχε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι οι ψηφοφόροι δεν πήγαν σε άλλα κόμματα, αλλά προτίμησαν να μείνουν στο σπίτι τους καθώς «αισθάνθηκαν ότι δεν υπήρχε διακύβευμα».

Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ πλήγωσε τους ψηφοφόρους της και ιδίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες ο κ. Χατδηδάκης απάντησε αρνητικά. «Δεν έχουμε κάτι με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι λίγο παράδοξο ο μέσος μισθωτός να πληρώνει περισσότερο από τον ελεύθερο επαγγελματία» απάντησε ο υπουργός εμμένοντας στον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πλην Γερμανίας το κύριο θέμα ήταν η ακρίβεια» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αποδεχόμενος ότι οι υψηλές τιμές σε βασικά αγαθά προβληματίζουν τους πολίτες και επηρέασαν πολλούς στο πώς ψήφισαν.

Όπως επισήμανε, «κοινός παρονομαστής είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε ζητήματα καθημερινότητας. Να ακούσουμε με σοβαρότητα το μήνυμα που μας ειπώθηκε, αλλά να μην σταματήσουμε να ποδηλατούμε γιατί τα ποδήλατα πέφτουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας