Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΌ. Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη»

Ό. Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη»

«Καλούμε την Κυβέρνηση και τα στελέχη της να είναι πιο προσεκτικά και αντί να αναλώνονται σε ψεύδη σε βάρος της Αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» προσθέτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δήλωση προέβη η Όλγα Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρος της Βουλής και Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατακρίνοντας την κυβέρνηση για παραπλάνηση της κοινής γνώμης αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

 

Αναλυτικά η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε:

«Με αφορμή την υπόθεση γνωστού ποινικολόγου που καταγγέλθηκε για ενδοοικογενειακή βία, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, τα κυβερνητικά στελέχη, αντί να συναισθάνονται την ευθύνη τους για την κατάντια της αστυνόμευσης και την ανασφάλεια που βιώνουν οι γυναίκες (υπόθεση Αγ. Αναργύρων κ.λ.π.) περιδιαβαίνουν στα τηλεοπτικά πάνελς από το πρωί, διατρανώνοντας τη – δήθεν- μεγάλη καινοτομία της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τη θέσπιση διάταξης που υποχρεώνει τους γιατρούς να καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και το συνεπακόλουθο ακαταδίωκτο αυτών.

Ήδη επιχειρείται μάλιστα η παραπλάνηση της κοινής γνώμης με εξέχοντα στελέχη της Κυβέρνησης (Αδ.Γεωργιάδης, Ερτ 17.06.2024) να διατρανώνουν ότι η Αντιπολίτευση -δήθεν- δεν έχει ψηφίσει την εν λόγω ρύθμιση.

Προς διασκέδαση των ψευδών εντυπώσεων που επιχειρήθηκε να δημιουργηθούν στο πανελλήνιο αλλά και αποκατάσταση της αλήθειας παραπέμπουμε στα πρακτικά της Βουλής κατά την ψήφιση του ν. 5090/2024 και στη σελ. 60 αυτών (es20240222.qxp_Layout 1 (hellenicparliament.gr)), όπου φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει υπερψηφίσει το σχετικό άρθρο. Κι αυτό ανεξαρτήτως του ότι η υποχρέωση καταγγελίας εγκλημάτων προϋφίστατο στο ποινικό μας δίκαιο αλλά και ανεξάρτητα από τις πολλές πρωτοβουλίες που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την κυβερνητική του θητεία, όπως π.χ. με την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης κατά της Ενδοοικ. Βίας με τον ν. 4531/2018 αλλά και με το π.δ. Γεροβασίλη 37/2019 για ίδρυση τμημάτων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλη τη Ελληνική Αστυνομία.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα στελέχη της να είναι πιο προσεκτικά και αντί να αναλώνονται σε ψεύδη σε βάρος της Αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν δράση για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας – η οποία διώκεται αυτεπαγγέλτως ήδη με τον ν. 3500/2006 (άρθρο 17).»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας