Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σταθερά να αναζητά ταυτότητα μέσα στην τοξικότητα»

Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σταθερά να αναζητά ταυτότητα μέσα στην τοξικότητα»

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σταθερά να αναζητά ταυτότητα μέσα στην τοξικότητα». Αυτό αναφέρει -ανάμεσα σε άλλα- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε τοποθέτηση του προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για τα όρια δικαιοδοσίας της ΑΔΑΕ στη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Οικονόμου, δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζουν να τιμούν την Δικαιοσύνη μόνο όταν οι αποφάσεις της είναι σύμφωνες με τις επιδιώξεις τους. Αντίθετα, η Κυβέρνηση σέβεται και τιμά σταθερά την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία: χωρίς ιδιοτελείς προϋποθέσεις, υποσημειώσεις και αστερίσκους. Εμείς σταθερά με τους κανόνες και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σταθερά να αναζητά ταυτότητα μέσα στην τοξικότητα.

ΥΓ: Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, έναν πρώην Πρωθυπουργό, να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιους είδους θεατρινισμοί ταιριάζουν περισσότερο σε κάποιον σαν τον κ. Βαρουφάκη. Τελικά, φαίνεται ότι οι δύο τους εξακολουθούν να μοιάζουν σε πολλά».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης- είχε προσάψει στον κύριο Ντογιάκο απόπειρα «εκφοβισμού» των λειτουργών της ΑΔΑΕ που αναζητούν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κατηγορεί ότι «σήμερα επιχειρεί με τρόπο πρωτόγνωρο να εμποδίσει την κατά το Σύνταγμα αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή να ασκήσει τα καθήκοντά της και να αναζητήσει την αλήθεια. Η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος».

Προσθέτοντας ότι: «Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι ο κ. Εισαγγελέας δε στέκεται μόνο στη γνωμοδότηση, αλλά επιχειρεί και να εκφοβίσει τους λειτουργούς της Ανεξάρτητης Αρχής, διατυπώνοντας απειλές περί κάθειρξης όσων τολμήσουν να πράξουν το καθήκον τους και αντισταθούν στην εκτροπή αναζητώντας την αλήθεια».

Επιπλέον, θεωρεί πως οι «απειλές» αφορούν και τον ίδιο. Γνωστοποιεί ότι παραιτείται από τη βουλευτική ασυλία και… ενημερώνει τον κύριο Ντογιάκο για τη διεύθυνση του γραφείου του, προσθέτοντας ότι περιμένει να τον συλλάβει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας