Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΥπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η ψηφιακή Ελλάδα του «σήμερα» και του «αύριο»

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η ψηφιακή Ελλάδα του «σήμερα» και του «αύριο»

Ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση θα πραγματοποιήσει σήμερα (14/2, 10:30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αφορμή είναι η συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη λειτουργίας του gov.gr και τίτλος της: «Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση».

Στις 18:00 -στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»- θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος. Θα χαιρετήσει η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με χαρτοφυλάκιο «Ευρώπη έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή», Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Στην εκδήλωση -μέσα από τις συζητήσεις με στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συναρμόδιων υπουργείων και εκπροσώπων από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα- θα παρουσιαστούν τα πεπραγμένα της πρώτης τετραετίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φιλοσοφία, τις δυνατότητες και τα επόμενα βήματα γύρω από τις εμβληματικότερες υπηρεσίες του gov.gr. Οι οποίες, αναβαθμίζουν σημαντικά την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες προοπτικές για τη χώρα στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών.

Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν ενότητες που θα περιλαμβάνουν παρουσίαση υπηρεσιών του gov.gr σε τομείς όπως η Υγεία και η Δικαιοσύνη αλλά και συζητήσεις σχετικά με τις επενδύσεις στους κλάδους της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας