Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΧ. Αλεξοπούλου - Διεθνής Διάσκεψη για το AIDS: «Η Ελλάδα επέτρεψε την...

Χ. Αλεξοπούλου – Διεθνής Διάσκεψη για το AIDS: «Η Ελλάδα επέτρεψε την υιοθεσία και την αναδοχή από οροθετικά ζευγάρια»

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό Κοινοβουλευτικό φόρουμ με κεντρικό θέμα το AIDS πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο λόγος για την Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS που είναι το μεγαλύτερο και πιο επιδραστικό συνέδριο για το HIV παγκοσμίως

Διοργανώνεται από την Διεθνή Οργάνωση για το AIDS που εδρεύει στη Γενεύη και σκοπός των διοργανωτών είναι να κινητοποιήσουν την επιστημονική κοινότητα, να οικοδομήσουν παγκόσμια αλληλεγγύη και να ενισχύσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια για όλους όσους ζουν και επηρεάζονται από τον HIV. 

Βασικό θέμα του Κοινοβουλευτικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά ήταν ο «τερματισμός των ανισοτήτων, ο τερματισμός του HIV και ο ρόλος των βουλευτών στην επίτευξη των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων για όλους». 

Να σημειωθεί, ότι διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό και την Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Συμμαχία για την Υγεία, τα Δικαιώματα και την Ανάπτυξη. 

Μέσα από την Διάσκεψη η Διεθνής Οργάνωση για το AIDS επιθυμεί να ενθαρρύνει πολιτικές βασισμένες σε στοιχεία και χωρίς στίγμα. 

Επίσης, στόχος της Διάσκεψης ήταν η εκπαίδευση των αρμοδίων πολιτικών προσώπων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η παγκόσμια αντίληψη για τον HIV ακολουθεί την επιστήμη και βάζει τους ανθρώπους στην πρώτη θέση.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία προσεκλήθει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ για τα Σεξουαλικά και Αναπαραγωγικά Δικαιώματα. 

Η κα Αλεξοπούλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, ενώπιον βουλευτών από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, την Αμερική και την Αυστραλία, περιέγραψε τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στη χώρα μας για τους ανθρώπους με AIDS και ειδικότερα στο τομέα των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα μετά από δεκαετίες επέτρεψε την υιοθεσία και την αναδοχή από οροθετικά ζευγάρια, αποφάσισε την ίδρυση ειδικής μονάδας ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τα άτομα με HIV και ενέταξε τους οροθετικούς στην άυλη συνταγογράφηση». 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η τελευταία νομοθετική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία η Ελλάδα γίνεται μία από τις ελάχιστες χώρες που απαγορεύει τις μη αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις στα χαρακτηριστικά φύλου ίντερσεξ παιδιών, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της κοινότητας intersex.

Μετά την ομιλία της, η Βουλευτής Αχαΐας, δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από βουλευτές άλλων χωρών, οι οποίοι ζήτησαν να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που κατάφερε η Ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στα αναπαραγωγικά δικαιώματα μέσα σε τρία μόλις χρόνια. 

Η κα Αλεξοπούλου απάντησε ότι όλα ξεκινούν από την πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την απόλυτη στήριξη σε αυτό από τον Υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη και βέβαια από τους βουλευτές. 

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα βαθιά λαϊκό κόμμα, που δεν θα πάψει ποτέ να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας», υπογράμμισε η κα. Αλεξοπούλου.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης η βουλευτής της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει, για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους με HIV στη χώρα μας, με τον Πρόεδρο των Οροθετικών Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κλινικών Δοκιμών για τον HIV, Νίκο Δέδε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.