Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑνδρουλάκης: Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη η συγκάλυψη του παρακράτους

Ανδρουλάκης: Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη η συγκάλυψη του παρακράτους

Την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και ηθικής απαξίωσης όσων συμβάλλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας ανέδειξε με παρέμβασή του στην επιτροπή PEGA, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, εκπροσωπώντας την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, κατά την ακρόαση των επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Χρήστου Ράμμου, και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνου Μενουδάκου. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η συγκάλυψη του παρακράτους που η ίδια δημιούργησε».

Όπως σημείωσε, «σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί εύρυθμα το κράτος δικαίου, θα είχαν κληθεί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη ο κ. Δημητριάδης, ο ανιψιός του Πρωθυπουργού, η εισαγγελέας κυρία Βλάχου και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ο κ. Κοντολέων. Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Συντάγματος, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε ο κ. Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός».

Στον αντίποδα, σήμερα ζούμε τη στοχοποίηση των θυμάτων και των άτεγκτων δικαστών που προσπαθούν να βρουν και να δώσουν στη δημοσιότητα την αλήθεια. Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως «ο κ. Ράμμος στοχοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από συγκεκριμένα μέσα και υπουργούς της Κυβέρνησης, γιατί κάνει τη δουλειά του».

Κάλεσε δε, όσους διακίνησαν σενάρια συνωμοσίας τις προηγούμενες ημέρες, σχετικά με την αίτησή του στην επιτροπή νομικών υποθέσεων JURI, να ζητήσουν συγγνώμη, τονίζοντας πως κρίνεται η καταπάτηση της ασυλίας του και όχι η προστασία της.

«Εδώ και ενάμισι μήνα μέσα μαζικής ενημέρωσης – που κυρίως στηρίζουν την κυβέρνηση – εμφανίζουν αυτή τη νομική μου κίνηση ότι γίνεται -όπως λένε- γιατί φοβάμαι μην αρθεί η ασυλία μου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φέρνοντας πάλι στην επικαιρότητα αυτά που έλεγαν μήνες πριν για τους λόγους παρακολούθησής μου, ότι είμαι πράκτορας ξένων δυνάμεων της Κίνας, της Ρωσίας, της Τουρκίας και όλες αυτές τις ανοησίες για να καλύψουν το παρακράτος που οι ίδιοι δημιούργησαν», ανέφερε.

Όσο για τα στοιχεία σχετικά με τον αποστολέα του γραπτού μηνύματος με το οποίο επιχειρήθηκε η παγίδευση του κινητού του, που κατά τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, έχουν δοθεί στη Δικαιοσύνη, ο κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε «πότε δόθηκαν αυτά τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη; Για να δούμε και τους ρυθμούς που κινείται η ελληνική Δικαιοσύνη. Διότι πρέπει επιτέλους μετά από οκτώ μήνες να αξιολογήσουμε και αυτό». Κλείνοντας ευχαρίστησε τους κ.κ. Μενουδάκο και Ράμμο διότι οι προσπάθειές τους κρατούν όρθιο το κύρος της Δικαιοσύνης της χώρας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας