Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟ Γιάννης Μπρατάκος στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού

Ο Γιάννης Μπρατάκος στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού

Ο Γιάννης Μπρατάκος, γενικός διευθυντής του κόμματος της ΝΔ, αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου.  

Είναι στέλεχος με εμπειρία και χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Ο Γιάννης Μπρατάκος σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999 ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ, αλλά και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρείας CAPE CONSULTING.

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Επίσης, από τον από τον Ιούλιο του 2019 είναι Γενικός Διευθυντής του κόμματος της ΝΔ.

Επιπροσθέτως, διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρίας Ανάπτυξης & Προόδου (ΕΤΑΠ) του ΕΒΕΑ, μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνίας Νέων Τεχνολογιών της EUROCOMMERCE.

Το καλοκαίρι του 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου του ΕΒΕΑ, ενώ από τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Τέλος, ο Γ. Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και του Αλέξανδρου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.