Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓ. Δημητριάδης: Η «ήρεμη» δύναμη του πρωθυπουργικού γραφείου

Γ. Δημητριάδης: Η «ήρεμη» δύναμη του πρωθυπουργικού γραφείου

Όσοι γνωρίζουν τον Γρηγόρη Δημητριάδη μόνο καλά λόγια έχουν να πουν. Μορφωμένος, ευγενής, πολύ εργατικός, έντιμος, και κυρίως αποτελεσματικός. 

Βρίσκεται δίπλα στο Κυριάκο Μητσοτάκη 18 ολόκληρα χρόνια, από τα πρώτα «βήματα» του πρωθυπουργού στην πολιτική σκηνή της χώρα μας το 2004. 

Αποτελούσε έναν από τους εξ απορρήτων συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη και το σίγουρο είναι πως πολύ σύντομα θα αξιοποιηθεί σε κάποιο άλλο σημαντικό «πόστο» στο κόμμα της ΝΔ. 

Όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη της κυβέρνησης, ήταν και θα παραμείνει ένας από τους πλέον αξιόπιστους και στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. 

Εξάλλου, οι εθνικές εκλογές είναι πολύ κοντά και ο κ. Δημητριάδης αποτελεί σημαντικό «πυλώνα» στον προεκλογικό σχεδιασμό της «γαλάζιας» παράταξης. 

Αναφορικά με την παραίτησή του και τα όσα ακούγονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αυτό που λένε με έμφαση στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι ο «Γρηγόρης για ακόμη μια φορά βγήκε μπροστά για να προστατεύσει τον Κυριάκο από ανούσια και άστοχη κριτική, η οποία δεν στηρίζεται σε αποδείξεις, αλλά στην φαντασία κάποιων». 

Πριν δεχθεί τη θέση στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ολλανδικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για αγροτική ανάπτυξη σε αναπτυσσόμενες χώρες. 

Προηγουμένως ήταν Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας παραγωγής προϊόντων για την προστασία ηλεκτρονικών συστημάτων με έδρα τη Σλοβενία, μέλος ελληνικού πολυεθνικού ομίλου.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και νωρίτερα Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την εξωστρέφεια, παραμένοντας σε αυτή τη θέση κατά τη διάρκεια της θητείας τεσσάρων διαφορετικών υπουργών, και θέτοντας τις βάσεις για την ενοποίηση των δομών εξωστρέφειας.

Παράλληλα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συντονιστής think-tank και εργάστηκε στο Λονδίνο για μία πολυεθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, όπως και για μία εταιρεία προώθησης ως υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Είναι κάτοχος πτυχίου ηλεκτρολόγου-ηλεκτρονικού μηχανικού (Manchester Metropolitan University) και δύο μεταπτυχιακών, στις τηλεπικοινωνίες (University College London) και στις διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις και διαπραγματεύσεις (The Fletcher School, Tufts University).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.