Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕξώδικο 130 και πλέον υποψηφίων για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ της 4ης...

Εξώδικο 130 και πλέον υποψηφίων για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ της 4ης Μαρτίου

Εξωδικο εστάλη από 130 υποψηφίους προς το γραφείο προέδρου του ΑΣΕΠ ζητώντας την επανάληψη του διαγωνισμού της 4ης Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού διαπιστώθηκαν δυσλειτουργίες που κατά τη γνώμη των προσφευγόντων θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Οι σημαντικότερες εξ αυτών, να κάνουν με τα χρονικά όρια τα οποία από εξεταστικό τμήμα σε εξεταστικό τμήμα διέφεραν, όπως καταγγέλεται πολλά εξεταστικά κέντρα ξεκίνησαν στις 10.00, 10.30, 10.40. Σε άλλα εξεταστικά κέντρα καταγγέλεται πως υπήρχε ανοχή σε κινητά τηλέφωνα, την ώρα που οι οδηγίες του ΑΣΕΠ λένε ότι τα κινητά πρέπει να είναι στο πάτωμα. Ακόμα μια διευκρίνιση και διόρθωση θέματος στην ενότητα των δεξιοτήτων δεν δόθηκε στο σύνολο των υποψηφίων, καθώς ορισμένοι είχαν ήδη αποχωρήσει από τα κέντρα πριν φτάσει η διόρθωση.

Με το εξώδικό τους, οι υποψήφιοι ζητούν την επανάληψη του συνόλου του διαγωνισμού ή έστω της ενότητας δεξιοτήτων στην οποία παρατηρήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα. Είναι πλέον ορατό, η τύχη του εν λόγω διαγωνισμού να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες με ότι αυτό συνεπάγεται για το αδιάβλητο των διαδικασιών. Σε εξεταστικά κέντρα που δεν υπήρχε ρολόι, άφησαν τους εξεταζόμενους να έχουν τα κινητά τους πάνω στα θρανία τους και άπλα τους υποχρέωσαν να το έχουν σε λειτουργία πτήσης.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο κομμάτι του αριθμητικού συλλογισμού σε κάποια εξεταστικά κέντρα δεν τυπώθηκαν σωστά τα θέματα. Ο ΑΣΕΠ το εξακρίβωσε γρήγορα και στα κέντρα αυτά έδωσαν 30 λεπτά έξτρα, αλλά όχι σε όλα τα εξεταστικά κέντρα που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας