Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑποκάλυψη «βόμβα»: Παρακολουθούσαν και το κινητό του Μητσοτάκη

Αποκάλυψη «βόμβα»: Παρακολουθούσαν και το κινητό του Μητσοτάκη

Νέα διάσταση λαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και άλλων προσώπων στην χώρα μας.

Οι αποκαλύψεις είναι συνεχείς και καθημερινά ξετυλίγεται το «κουβάρι» που θα οδηγήσει τις αρμόδιες αρχές στην άκρη του νήματος.

Η όλη υπόθεση λαμβάνει άλλη διάσταση μετά την καταγγελία «σοκ» του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου ο οποίος με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επισημαίνει με νόημα ότι «ο ιδιώτης που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του, κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα ανέφερε ο κ. Τέλλογλου για τον κ. Μητσοτάκη αφορούν την χρονική περίοδο από το 2018 μέχρι και τις εθνικές εκλογές του 2019.

Η ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου προκάλεσε ιδιαίτερα σχόλια και «αναβρασμό» μεταξύ των κομμάτων, καθώς η καταγγελία του είναι πολύ σοβαρή και αλλάζει τα δεδομένα.

Και αυτό, διότι, εν ολίγοις ο κ. Τέλλογλου επισημαίνει ότι τα ίδια κέντρα που παρακολουθούσαν το τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, συνεχίζουν και σήμερα τις παρακολουθήσεις πολιτικών και άλλων προσώπων.

Λόγω της σοβαρότητας των αποκαλύψεων, ο κ. Τέλλογλου κλήθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, που ερευνά την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, ο κ. Ντογιάκος διεξάγει ο ίδιος προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο που διέρρευσαν, εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Οι νέες αποκαλύψεις δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το ποιοι «κρύβονται» πίσω από τις παρακολουθήσεις και αν η αποκάλυψη για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη είναι η «κορυφή του παγόβουνου».

Στελέχη της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι σταδιακά αποδεικνύεται πως υπάρχει «βιομηχανία» παρακολουθήσεων από κάποια κέντρα που ήθελαν να μαθαίνουν τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών, αλλά και να γνωρίζουν πληροφορίες της προσωπικής τους ζωής, προκειμένου την κατάλληλη στιγμή «να εκβιάζουν για να αποκομίζουν οφέλη».

Τα ίδια στελέχη τόνισαν με έμφαση στο GON NEWS, ότι «η κυβέρνηση θέλει να βγουν όλα στο φως και δεν θα αφήσει καμία πτυχή της υπόθεσης που δεν θα διερευνηθεί».

Πολιτικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη «σκοτεινού κυκλώματος ιδιωτών» που λειτουργούσαν κατ’ εντολή κάποιων κέντρων που ήθελαν να ελέγξουν την πολιτική ζωή του τόπου μέσω «εκβιασμών και απειλών».

Να σημειωθεί, ότι κλήθηκε να καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι παρακολουθούσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.