Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜέΡΑ25: Τα τρία βήματα της Ρήξης

ΜέΡΑ25: Τα τρία βήματα της Ρήξης

Για «τρία βήματα της Ρήξης» κάνει λόγο το ΜέΡΑ25, σε σημερινή (4/4) ανακοίνωσή του. Αναφερόμενο σε τρεις προτάσεις που επανέλαβε χθες ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την εκδήλωση-συζήτηση με τον Κώστα Λαπαβίτσα. Επισημαίνοντας πως «η Ρήξη δεν θα γίνει με ανάθεση, είναι υπόθεση του ίδιου του λαού».

Οι τρεις προτάσεις, είναι:

«Πάταξη της Προσοδοφορίας της Ολιγαρχίας (του τρόπου δηλαδή με τον οποίο λεηλατούν την κοινωνία χωρίς να ασκούν καμία επί τους ουσίας παραγωγική οικονομική δραστηριότητα)

Μια δράκα ολιγαρχών διαφεντεύει τη χώρα, βάζοντας το πολιτικό της προσωπικό να νομοθετεί υπέρ αυτής και ενάντια στο λαό. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: (α) Καταργούμε το καρτέλ της Ενέργειας που ονομάζεται Χρηματιστήριο Ενέργειας. (β) Προστατεύουμε πραγματικά την πρώτη κατοικία, τη λαϊκή κατοικία και τα μικρομάγαζα: Καταργούμε το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ, σταματάμε τους πλειστηριασμούς, εκδιώχνουμε τα αρπακτικά ταμεία. Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη δεσμεύεται να νομοθετήσει άμεσα την κατάργηση των δύο αυτών κλεπτοκρατικών μηχανισμών.

Κεντρικά Σχεδιασμένη Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Το πολιτικό προσωπικό της ολιγαρχίας βαπτίζει ως «εθνικό» το ιδιωτικό επιχειρηματικό συμφέρον των ολιγαρχών εντολέων της. Το ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη είναι ξεκάθαρο: Η οικονομία πρέπει να καλύπτει βιώσιμα όλες τις ανάγκες των κατοίκων της χώρας και όχι την κερδοσκοπία της ολιγαρχίας.

Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής

Όλες οι εξουσίες στα ΔΙΑΣΚΕΠ, τα Διαβουλευτικά Συμβούλια Κληρωτών κι Εκλεγμένων Πολιτών. Κοινωνικός Έλεγχος, Δημοκρατία στην Παραγωγή, Οικονομία που λειτουργεί υπέρ των πολλών».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας