Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΈντμαν: Αλλαγή της ανόητης νομοθεσίας για τους ανθρώπους με αμαξίδια στα επιβατικά...

Έντμαν: Αλλαγή της ανόητης νομοθεσίας για τους ανθρώπους με αμαξίδια στα επιβατικά πλοία

«Επικίνδυνη και ανόητη» χαρακτήρισε τη σχετική νομοθεσία για τους ανθρώπους ΑμεΑ με αμαξίδιο που ταξιδεύουν με επιβατικό πλοίο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν.

Με αφορμή την περιπέτεια που βίωσε στο λιμάνι της Κεραμωτής, ΑμεΑ σε αμαξίδιο που ήθελε να ταξιδέψει στη Θάσο, ο κύριος Έντμαν ζήτησε ν’ αντικατασταθεί η νομοθεσία και να τοποθετηθούν στα επιβατικά πλοία ανελκυστήρες σκάλας.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ένα τραγελαφικό γεγονός στο λιμάνι της Κεραμωτής έφερε στη δημοσιότητα ΑμεΑ συμπολίτης μας, ο οποίος ήθελε να μεταβεί στη Θάσο. Κατά την είσοδο του στο πλοίο, τον ενημέρωσαν ότι η νομοθεσία προβλέπει άτομα με δυσκολία μετακίνησης να κουβαλιούνται στην κυριολεξία στο κατάστρωμα πάνω σε επικίνδυνα καρεκλάκια.

Ο καπετάνιος και το πλήρωμα αρνήθηκαν να βάλουν τη ζωή του ανθρώπου σε κίνδυνο, ακολουθώντας την παράλογη αυτή νομοθεσία, με αποτέλεσμα ο συμπολίτης μας να αναγκαστεί να κάνει το ταξίδι στο ιδιαίτερα επικίνδυνο γκαράζ του πλοίου.

Το ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι πρόκειται για νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όχι για κάποιο απαρχαιωμένο νόμο του προηγούμενου αιώνα. Δεν νοείται το 2023, σε μια χώρα με τόσο έντονη νησιωτικότητα και νησιωτικό τουρισμό, να μην υπάρχουν ανελκυστήρες σκάλας σε όλα τα επιβατικά πλοία της χώρας. Είναι αυτονόητο ότι η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει χθες και να υπάρξει αυτή η απλή και οικονομική λύση για όλα τα άτομα με κινητικές δυσκολίες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας