Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕορτάζει σήμερα η Ορθοδοξία, την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Τήνο ο Μητσοτάκης

Εορτάζει σήμερα η Ορθοδοξία, την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Τήνο ο Μητσοτάκης

Η Ορθοδοξία μετά από δύο χρόνια πανδημίας θα εορτάσει σήμερα με κάθε μεγαλοπρέπεια την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί θα κατακλίσουν τις εκκλησίες της χώρας μας και θα εορτάσουν χωρίς περιορισμούς το Πάσχα του καλοκαιριού.

Μετά το 2019 είναι η πρώτη φορά που δεκάδες χιλιάδες πιστοί θα παραστούν στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο νησί της Τήνου.

Στην Τήνο θα μεταβεί σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί και στις εκδηλώσεις για την «μαύρη» επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη» από το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα αναφερθεί στον τορπιλισμό της «Έλλης» και θα «καυτηριάσει» τον «αναθεωρητισμό από την πλευρά της Τουρκίας», σημειώνοντας ότι η «Ελλάδα είναι έτοιμη να απαντήσει με αποφασιστικότητα σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Ο κ. Μητσοτάκης τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά της Κρήτης μαζί με την οικογένειά του.

Το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα γραφικά Σφακιά και πέρασε, όπως κάθε χρόνο, το φαράγγι της Αράδαινας μαζί με την κόρη του.

Οι ημέρες ξεκούρασης για τον πρωθυπουργό φέτος θα είναι περιορισμένες, καθώς η Βουλή ανοίγει πρόωρα, στις 22 Αυγούστου, για να διερευνήσει την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα, την Δευτέρα 22 Αυγούστου αναμένεται να συνεδριάσει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για να οριστούν ημερομηνίες για την προ ημερησίας συζήτηση και την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Η όλη υπόθεση αναμένεται να συγκεντρώσει το πολιτικό ενδιαφέρον αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και τα επιτελεία όλων των κομμάτων ετοιμάζονται «πυρετωδώς» για να «καρπωθούν» όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη.

Η κορύφωση των αντιδράσεων από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται να λάβει χώρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα συγκεντρώσουν τα πολιτικά «πυρά» τους κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος αναμένεται να «ανέβει» στην Θεσσαλονίκη νωρίτερα απ’ ότι τις προηγούμενες χρονιές ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα έχει σειρά παρεμβάσεων και επαφών με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου της Βορείου Ελλάδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.