Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΒαρουφάκης: Οι 7 πληγές της ΝΔ

Βαρουφάκης: Οι 7 πληγές της ΝΔ

Λάβρος παρουσιάστηκε σήμερα (11/4) στη βουλή -κατά τη συζήτηση της τροπολογίας Βορίδη, για αποκλεισμό συμμετοχής στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη- ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Θέτοντας στο στόχαστρό του τον υπουργό Εσωτερικών, συνολικά τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τους Αλέξη Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά επισήμανε πως είναι θέμα αρχής για το ΜέΡΑ25 «να μην επιτρέψουμε στην Εξουσία να αποφασίζει σε ποιους θα δώσει και από ποιους θα στερήσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι».

Προσθέτοντας: «Δεν γίνεται να ακρωτηριάσεις την δημοκρατία για να την διασώσεις δήθεν, από αυτούς που θέλουν να την ακρωτηριάσουν. Την Χρυσή Αυγή, το Κόμμα Κασιδιάρη σήμερα, το επόμενο μόρφωμα που θα διεκδικήσει την ψήφο συμπολιτών μας που η κρίση τους έκανε να πέσουν στην παγίδα του τυφλού μίσους κάθε φασίζον κόμμα το ΜέΡΑ25 είμαστε ταμένοι να το εξαφανίσουμε. Στην κάλπη όμως. Με δημοκρατικές και κινηματικές διαδικασίες που αυτά τα κόμματα θέλουν να μας στερήσουν βάζοντάς μας στον γύψο».

Σχετικά με τη σχετική πρόβλεψη στη διάταξη για την «πραγματική ηγεσία» κάποιου κόμματος, ο κύριος Βαρουφάκης ανέφερε: «Θυμάστε την ΕΠΕΝ, ένα κόμμα με “εικονικό” αρχηγό τον Χρύσανθο Δημητριάδη και “πραγματικό” τον Γεώργιο Παπαδόπουλο μέσα από την φυλακή; Θυμάστε ποιος ήταν Πρόεδρος της Νεολαίας της; Ναι, ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης.

Κε Βορίδη, μήπως η διάταξη αυτή περί “πραγματικής ηγεσίας”, αυτός ο χειρισμός που τώρα εξελίσσεται σε φιάσκο, δεν ήταν παρά ένα Φροϋδικό Ολίσθημά σας; Αυτή η τροπολογία είναι είτε τρόπος να ξεπλύνετε το ένοχο παρελθόν σας ή απλά μια κυνική επιστράτευση της συσσωρευμένης εμπειρίας σας για να αντλήσετε ψηφαλάκια από την δεξαμενή του χώρου στον οποίο κάποτε πρωταγωνιστούσατε. Δεν έχει σημασία. Είτε πρόκειται για φροϋδικό ολίσθημα, είτε για κυνική τακτική, το αίμα νερό δεν γίνεται».

Επισήμανε ότι «ως ΜέΡΑ25, δεν θα γίνουμε συνεργοί στην ηρωοποίηση του Κασιδιάρη και των λοιπών ναζί που θα επιτύχει η απαγόρευσής σας. Ούτε όμως και στην απατηλή πλάνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί μια απαγόρευση να “φωτογραφίσει” αποκλειστικά ναζιστικά κόμματα χωρίς να αποτελέσει προοίμιο για ένα ντόμινο απαγορεύσεων με αντικομμουνιστική στόχευση.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι είμαστε μέλη μιας ανιστόρητης Ευρωπαϊκής Ένωσης που, κάθε 23η Αυγούστου, τσουβαλιάζει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, ξεχνώντας ότι χωρίς τους κομμουνιστές ο φασισμός θα είχε επικρατήσει από τον Ατλαντικό στα Ουράλια και πιο πέρα».

Ο κύριος Βαρουφάκης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει φέρει «7 πληγές στην ελληνική δημοκρατία.

1. Νομοθετήσατε την ουσιαστική κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας στα δημοτικά συμβούλια των Δήμων, καταργώντας τα στην πράξη.

2. Σε μια περίοδο που η αστυνομία έδερνε για να δέρνει, την 17η Νοέμβρη 2020 στείλατε 100άδες αστυνομικούς να καταστρατηγήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα βουλευτών του ΜέΡΑ25 να περπατήσουμε στην Β. Σοφίας τιμώντας το Πολυτεχνείο.

3. Πλήξατε ανεπανόρθωτα την διάκριση των εξουσιών σηματοδοτώντας στους ανώτατους δικαστές αυτής της χώρας, ότι, αν βγάζουν αποφάσεις της αρεσκείας σας, μπορεί και να τους εξασφαλίσετε μια πολύ ωραία καρέκλα. Αυτό δεν κάνατε μετακομίζοντας εν ενεργεία Πρόεδρο του ΣτΕ στην Προεδρία της Δημοκρατίας;

4. Εξευτελίσατε κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν το ΣτΕ αγνοώντας τις αποφάσεις του για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού.

5. Ανεχτήκατε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος, έχοντας αναλάβει 100% την ευθύνη της ΕΥΠ, πιάστηκε στα πράσα να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους του, υπουργούς του, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφους.

6. Κι όταν η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή πήγε να ελέγξει τον κατεργάρη ΠΘ που νόμισε ότι η ΕΥΠ δημιουργήθηκε για να τον εξυπηρετεί, τολμήσατε να κινηθείτε εναντίον του Προέδρου της.

7. Και τώρα, λίγο πριν τις κάλπες, κλείνετε την Τετραετία της Ντροπής σας επιτρέποντας στον Αντιπρόεδρο της «Μητσοτάκης Α.Ε.», τον κ. Γεραπετρίτη, να κουρελιάζει ότι απέμεινε από την διάκριση των εξουσιών συναντώντας Αρεοπαγίτες την παραμονή της απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη. Τι να συζητήσουν; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;».

Σύμφωνα με τον γραμματέας του ΜέΡΑ25 η κυβέρνηση βάθυνε το χρέος «κάνατε κανονικότητα την δουλικότητα και καταστήσατε την Ελλάδα παροικία-αποικία αρπακτικών ταμείων, επενδυτών που αγοράζουν αλλά δεν επενδύουν, επενδυτών που τους δίνετε τα λεφτά των πολιτών για να αγοράζουν και βέβαια του ΝΑΤΟ που απεργάζεται πολέμους που υπονομεύουν την ασφάλεια του λαού μας την ώρα που ενισχύουν και σταθεροποιούν εγκληματίες όπως ο Πούτιν, οι Αζόφ και το κακό συναπάντημα».

Με «σκληρό ύφος» απάντησε ο κύριος Βαρουφάκης στη δήλωση του Αλ. Τσίπρα πως όποιος δεν συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά θα συντριβεί: «Ο άνθρωπος που ποδοπάτησε το 62% του “Όχι”, τολμάει να απειλεί σήμερα όσους δήθεν θα “αγνοήσουν τη λαϊκή βούληση”. Τι θέλει να κάνουμε; Να τον κάνουμε ξανά Πρωθυπουργό ώστε να:

ΜΗΝ καταργήσει τα αρπακτικά ταμεία

ΜΗΝ καταργήσει το Χρηματιστήριο Ενέργειας

ΜΗΝ επανεθνικοποιήσει τους σιδηρόδρομους & τους αυτοκινητόδρομους

ΜΗΝ καταργήσει τις, παρέα με τον Νετανιάχου, εξορύξεις

ΜΗΝ ανακτήσει εθνική κυριαρχία επί του Υπερταμείου, της ΑΑΔΕ ή στην Αλεξανδρούπολη-ορμητήριο του ΝΑΤΟ

ΜΗΝ συγκρουστεί με την Ολιγαρχία

Σοβαρολογείτε; Τόσο απελπισμένα θέλετε καρέκλες που μας λέτε ότι η ψήφος στο ΜέΡΑ25 δίνεται για να σχηματίσετε εσείς κυβέρνηση που στόχος της είναι να ΜΗΝ συγκρουστεί με την Ολιγαρχία και να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμά μας;

[…] Ανάχωμά σας, ανάχωμα του συστήματος, ανάχωμα της χρεοδουλοπαροικίας και της ολιγαρχίας, αποδείξαμε 4 χρόνια τώρα ότι δεν είμασταν και δεν θα γίνουμε. Φέραμε ξανά το ΟΧΙ στη Βουλή, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει να τιμάς την λαϊκή βούληση. Να λες αυτό που πιστεύεις και να πιστεύεις αυτό που λες, πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας