Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠρό(σ)κληση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Να σταματήσει να είναι δειλός»

Πρό(σ)κληση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Να σταματήσει να είναι δειλός»

Ο Αλέξης Τσίπρας «έριξε βαρύ γάντι» σήμερα (11/4) στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από το Ίλιον, όπου πραγματοποίησε περιοδεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να είναι δειλός» και να δεχτεί να κάνουν οι δυό τους debate.

Ο κύριος Τσίπρας ανέφερε ότι προσέρχεται στις εκλογές με επιχειρήματα και πρόγραμμα, όχι με τοξικότητα, αφορισμούς και επικοινωνιακή πολιτική και πρόσθεσε: «Γιατί χριστιανέ μου δεν έρχεσαι να πάμε σε έναν τηλεοπτικό σταθμό να κάνουμε ένα ντιμπέιτ οι δύο μας να αντιπαρατεθούμε, να βρεθούμε ενώπιος ενωπίω, να μιλήσουμε με επιχειρήματα, να μας πεις το πρόγραμμα σου, να ακούσει ο λαός και το δικό μας.

Τον κρατάνε οι επικοινωνιολόγοι του δεμένο χειροπόδαρα γιατί φοβούνται ότι αν βρεθεί ενώπιος ενωπίω χωρίς τα autocue, χωρίς τα χαρτάκια κι αυτούς που λένε στο αυτί τι πρέπει να πει, ξέρει ότι δεν θα τα καταφέρει χωρίς σκονάκια. Και τι κάνει; Λέει να έρθουν κι άλλοι 4 για προστασία, να πάμε όλοι μαζί, να είμαστε έξι. να είμαστε και έξι και δεκαέξι, όσα ντιμπέιτ θέλει, με όλους μαζί, αλίμονο, αλλα γιατί φοβάται την αντιπαράθεση; Τη φοβάται γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να την αντέξει διότι η πολιτική του οι θέσεις του είναι κενές.

Σήμερα από εδώ τον καλώ ξανά να σταματήσει να είναι δειλός, δεν μπορείς να είσαι δειλός και να θέλεις να είσαι δεύτερη φορά πρωθυπουργός. Έλα σε αντιπαράθεση, έλα να πεις το πρόγραμμα σου».

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν θα είναι εκλογές διαμαρτυρίας, «θα είναι εκλογές που θα κρίνουν ποιος θα μας κυβερνήσει αύριο». Σημειώνοντας ότι «όπως έχουν τα πράγματα η προοπτική για την επόμενη μέρα είναι, είτε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επομένη των εκλογών, χωρίς την περιπέτεια δεύτερων και τρίτων εκλογών, είτε νίκη του κ. Μητσοτάκη».

Κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κάλπη και επίσης να σκεφτούν τι θέλουν για τη ζωή τους. «Αν θέλουμε αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει μονάχα με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ηττηθεί η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, να ηττηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη».

Προσθέτοντας πως «ήττα Μητσοτάκη σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και όσο πιο μεγάλη είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαΐου τόσο πιο μεγάλη θα είναι η δυνατότητα να έχουμε μια κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για να αλλάξει τη ζωή μας».

Ο κύριος Τσίπρας, είπε ότι τα διλήμματα στις εκλογές είναι ξεκάθαρα: «Δικαιοσύνη ή αδικία, εντιμότητα ή διαφθορά, αλήθεια ή συγκάλυψη, αλλαγή ή Μητσοτάκης». Εκφράζοντας τη «βαθιά πεποίθηση» του ότι «ο λαός έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει τα πράγματα, ποθεί μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα του». Γιατί «ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνάνε. Ως εδώ με μια κυβέρνηση που υποβάθμισε τη ζωή μας».

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι το 2019 «έταξε μεγαλύτερα εισοδήματα, περισσότερες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια» και αναρωτήθηκε «τέσσερα χρόνια μετά πού είναι αυτά;». Είπε πως ο πρωθυπουργός «αν έκοψε κάποιους φόρους έκοψε για αυτούς της δικής του τάξης, αν έκοψε φόρους από το απόθεμα που εμείς αφήσαμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια ρυθμίζοντας το χρέος, τα έδωσε στους λίγους και ισχυρούς». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «διατήρησε υψηλό τον ΦΠΑ για να έχει τεράστια έσοδα λεηλατώντας τη μεσαία τάξη, που είχε υποσχεθεί ότι θα τη λυτρώσει, έκανε τους φτωχούς φτωχότερους για να κάνει κάποιος λίγους πλούσιους πλουσιότερους».

Μίλησε για «σχέδιο μεγάλης αναδιανομής» από την κυβέρνηση λέγοντας ότι τα 4 δισ έσοδα από ΦΠΑ τα έδινε σε στοχευμένες επιδοτήσεις για να πληρώνουν οι πολίτες σούπερ μάρκετ, πρατήρια βενζίνης, ρεύμα, «άρα να πηγαίνουν αυτά τα χρήματα στις μεγάλες επιχειρήσεις». Υπενθυμίζοντας ότι «15 μεγάλες επιχειρήσεις εισηγμένες στο χρηματιστήριο, έχουν κέρδη 20ετίας με 1 δισ. κέρδος η καθεμία».

Αναρωτήθηκε «πού είναι λοιπόν τα καλύτερα εισοδήματα όταν η μεσαία τάξη είναι αναγκασμένη να ζει σήμερα με κουπόνια; Πού είναι τα καλύτερα εισοδήματα και οι καλύτερες δουλειές όταν με το πού εξελέγη ο κ. Μητσοτάκης έτριβαν τα χέρια τους στον ΣΕΒ διότι κατάφερε να περάσει και να υλοποιήσει όλα όσα είχε στο σχέδιο της η τρόικα -αλλά αντισταθήκαμε εμείς και δεν έπιασαν-, στις εργασιακές σχέσεις;

Πού είναι η ασφάλεια; Ζούμε σήμερα την πλήρη ανασφάλεια, σε ό,τι έχει να κάνει με την εργασία, το κοινωνικό κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία», αλλά «και με την εγκληματικότητα που ανθεί και τη βλέπει κανείς όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Επί ημερών μας η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη Greek mafia, σήμερα διοικείται από αυτή. Η ΕΛ.ΑΣ. καταπολεμούσε το έγκλημα, σήμερα συνεργάζεται με το έγκλημα, με επίορκους αστυνομικούς».

Είπε ότι το σχέδιο του κυρίου Μητσοτάκη είναι «αμέσως μετά τις εκλογές να ξεκινήσει μια λαίλαπα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Εμείς έχουμε σχέδιο αυτό να μην το επιτρέψουμε. Αυτό έχει να κάνει με τη νομική ρύθμιση και τη δυνατότητα ρυθμίσεων ανάσας προς τους αδύναμους και τους μεσαίους, με τη δυνατότητα να φτιαχτεί ένα διαρθρωτικό ταμείο στην αναπτυξιακή τράπεζα που θα επιδοτεί τις δόσεις είτε βραχυχρόνιας είτε μακροχρόνιας ρύθμισης που θα κάνουν οι πολίτες, και ένα μεγάλο κούρεμα στην ονομαστική αξία του χρέους».

Ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να «νικήσουμε το σκοτάδι της αδικίας, της αισχροκέρδειας, του παρακράτους, των ανισοτήτων, των απευθείας αναθέσεων και της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου». Γιατί θα είναι «η πρώτη ευκαιρία να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας και να κυβερνήσουμε χωρίς τους καταναγκασμούς των μνημονίων και της τρόικα. Αυτοί κυβέρνησαν τέσσερα χρόνια και μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν, έχοντας την ευχέρεια να ξοδέψουν 50-55 δισ. και να τα σπαταλήσουν σε απευθείας αναθέσεις. Εμείς είχαμε την υποχρέωση να βγάλουμε τη χώρα από τον βούρκο και το κάναμε όσο περισσότερη δικαιοσύνη μπορούσαμε. Φανταστείτε τώρα να κυβερνήσουμε με ευχέρεια, να κάνουμε εμείς κουμάντο τα δημόσια οικονομικά, όχι οι ξένοι υπουργοί Οικονομικών».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας