Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Αλαζονική αδιαφορία από Μητσοτάκη, Μενδώνη, Γιατρομανωλάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζονική αδιαφορία από Μητσοτάκη, Μενδώνη, Γιατρομανωλάκη

Για «αλαζονική αδιαφορία» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, αναφορικά με το μέλλον των ιστορικών κινηματογράφων Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα.

Σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Λίνα Μενδώνη και ο Νίκος Γιατρομανωλάκη δεν λαμβάνουν «αποφασιστική πρωτοβουλία σωτηρίας».

Χαρακτηρίζεται αλαζονική η συμπεριφορά του πρωθυπουργού και «επικίνδυνο δίδυμο» η υπουργός και ο υφυπουργός Πολιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, όπως επισημαίνεται, πως η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα στηρίξει αποφασιστικά τους ιστορικούς κινηματογράφους.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση, αναφέρει: «Κανείς δεν εμφανίζεται, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για να πάρουν μια αποφασιστική πρωτοβουλία σωτηρίας, όπως ζητά σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος.

Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην αλαζονική αδιαφορία τόσο του κ. Μητσοτάκη, όσο και του επικίνδυνου για τον πολιτισμό διδύμου Μενδώνη – Γιατρομανωλάκη και θα στηρίξει αποφασιστικά τους ιστορικούς κινηματογράφους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας