Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟ Μητσοτάκης στη Θράκη: Προτεραιότητα η ασφάλεια των συνόρων - Μήνυμα ισχύος...

Ο Μητσοτάκης στη Θράκη: Προτεραιότητα η ασφάλεια των συνόρων – Μήνυμα ισχύος της Ελλάδας

Αποτελεί γεγονός πως η κυβέρνηση της ΝΔ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προάσπιση των συνόρων της χώρας μας.

Το απέδειξε στην πράξη λίγους μήνες μετά που ανέλαβε τα ηνία της χώρας, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό ζήτημα και έστειλε στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, στον Έβρο, δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν με τη βία να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Αν και δεν υπήρχε από τα προηγούμενα χρόνια η κατάλληλη προετοιμασία, οι αστυνομικές δυνάμεις, οι λιγοστοί συνοριοφύλακες και ο ελληνικός στρατός, απέτρεψαν την εισβολή, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στο καθεστώς της Άγκυρας.

Άμεσα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε εντολή να ενισχυθούν οι δυνάμεις αποτροπής στον Έβρο και να επεκταθεί το συντομότερο δυνατόν ο φράκτης, που είχε κατασκευάσει πρώτη η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Οι ενέργειες του πρωθυπουργού δημιούργησαν κλίμα ασφάλειας στους πολίτες των ακριτικών περιοχών, οι οποίοι για χρόνια ζούσαν με τον τρόμο των λεηλασιών και των επιθέσεων, από άτομα που εισέρχονταν χωρίς κανέναν έλεγχο στην ελληνική επικράτεια.

Ο φράκτης στον Έβρο αποτέλεσε και αφορμή για προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλά κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δημόσιες τοποθετήσεις τους, υπογράμμισαν ότι «ο φράκτης είναι παράνομος».

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητούσε να μην χρηματοδοτεί η Ε.Ε. την κατασκευή φρακτών στα εξωτερικά της σύνορα.

«Θα κατασκευάσουμε τον φράκτη στον Έβρο ακόμη και με εθνικούς πόρους», είχε απαντήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τελικά, το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση του κ. Παπαδημούλη.

Το γεγονός πως μηδενίστηκαν οι μεταναστευτικές ροές, παράλληλα με μέτρα υπέρ των κατοίκων της Θράκης που έλαβε η κυβέρνηση, αναγέννησε την οικονομία της περιοχής και βελτίωσε το βιοτικό επίπεδο.

Οι παραπάνω θετικές κινήσεις της κυβέρνησης αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη, στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Χιλιάδες κόσμος υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό, σηματοδοτώντας τη νίκη της ΝΔ σε μια πολύ «δύσκολη» εκλογική περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια της Ξάνθης είχε «ντυθεί» στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019. Ήταν μια από της ελάχιστες περιφέρειες όπου επικράτησε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη επικράτησε με 39,60% της Νέας Δημοκρατίας, που έλαβε 36,78%.

Στις επικείμενες εκλογές στόχος της ΝΔ είναι να επικρατήσει σε όλες τις περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και να αυξήσει τα ποσοστά της.

Να σημειωθεί, ότι ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την Θράκη σε μια στιγμή που το καθεστώς Ερντογάν δημοσιοποιεί χάρτες, στους οποίους νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και ολόκληρη η περιοχή της Θράκης, βρίσκονται εντός Τουρκικής επικράτειας.

Σήμερα το απόγευμα,ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στους Δελφούς όπου στο πλαίσιο του φετινού Οικονομικού Φόρουμ θα έχει μια συζήτηση με τον Διευθυντή ειδήσεων Βόρειας και Νότιας Αμερικής των «Financial Times» Πίτερ Σπίγκελ και το βράδυ, θα παρακαθίσει σε δείπνο με ξένους ηγέτες.

Το Σάββατο,ο Πρωθυπουργός, θα επισκεφθεί τον Ελαιώνα Άμφισσας όπου υλοποιείται το φιλόδοξο έργο «ξαναφυτεύουμε τους δελφικούς ελαιώνες», το Ευπάλιο, τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.