Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣκέρτσος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθητική ακρίβεια σε χρεοκοπία

Σκέρτσος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθητική ακρίβεια σε χρεοκοπία

«Τρεις εβδομάδες πλέον μας χωρίζουν από την κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου που θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία για να κάνουμε όλοι μαζί, συλλογικά και ατομικά άλματα προς τα μπρος χωρίς να μένει κανείς πίσω», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Διότι η χώρα μας δεν μπορεί να γυρίσει ξανά πίσω ούτε όμως και να μείνει στάσιμη εξαιτίας ενός μέρους του πολιτικού συστήματος που δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε στα στοιχειώδη με άλλες δυνάμεις, που αποστρέφεται την πραγματική πρόοδο που δεν διαθέτει καμία πρόταση για το μέλλον. Η χώρα μας δεν πρέπει να μπει ξανά σε καμιά πολιτική περιδίνηση που θα την απομακρύνει εκ νέου από την υπόλοιπη Ευρώπη όπως συνέβη την περίοδο 2015-2019. Μείναμε στην Ευρώπη τότε χάρη στη φιλελεύθερη παράταξη. Κάναμε βήματα μπροστά από το 2019 παρά τις κρίσεις και πρέπει πλέον να γίνουμε Ευρώπη σε όλους τους τομείς, με αυτούς που ξέρουν που θέλουν και που μπορούν».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε «στα άλματα που η σημερινή κυβέρνηση εγγυάται» επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα της ΝΔ χαρακτηρίζεται από μία λέξη, τη φιλοδοξία η Ελλάδα να γίνει καλύτερη και να ανήκει στους καλύτερους. Δηλαδή όπως είπε άλματα στην οικονομία (εξειδικεύοντάς τα), στην υγεία, στο Κράτος, στο περιβάλλον και στην ενέργεια αλλά και στο κοινωνικό κράτος και άλματα στην προστασία και ασφάλεια των συνόρων μας, με αναφορές ουσιαστικά σε σημεία του προγράμματος για την επόμενη τετραετία, που παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός.

«Παραγωγική, κοινωνική, πράσινη και ψηφιακή, δίκαιη και ισχυρή, αυτό είναι το όραμά μας για την Ελλάδα. Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε», τόνισε ο κ. Σκέρτσος. «Για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Αυτό διακυβεύεται στις κάλπες της 21ης Μαΐου, το αν θα αφήσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος οριστικά πίσω μας ώστε να πορευτούμε με αισιοδοξία, εθνική αυτογνωσία, πίστη στις δυνάμεις μας αλλά και αυτοκριτική όπου χρειάζεται με γενναία δράση διόρθωσης για όσα δεν γίνονται σωστά και πρέπει να αλλάξουν», πρόσθεσε.

Επεσήμανε ακόμη: «απέναντι στη δική μας οραματική και ταυτόχρονα ρεαλιστική αλλά και πλήρως κοστολογημένη πρόταση», αντέτεινε ότι «υπάρχει μία συνταγή ξαναζεσταμένη η οποία είναι και δοκιμασμένη και αποτυχημένη» και έκανε αναφορές στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή. Υπογράμμισε πως όλα όσα βλέπουμε σε αυτό αλλά και σε ολόκληρη την προεκλογική καμπάνια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται «σε μία Ελλάδα του παρελθόντος σα να μη μεσολάβησαν οχτώ χρόνια από τότε, σα να μην έχει γίνει ούτε ένα βήμα μπρος από τότε. Το μαύρο όμως του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει στην Ελλάδα. Το μαύρο αξίζει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο έχει αυτές τις ιδέες», είπε χαρακτηριστικά.

«Μας λένε ότι αν χάσουν δεν θα φταίνε οι ίδιοι αλλά θα φταίνε οι πολίτες διότι παραπλανήθηκαν ως αφελείς από κάποια κυβερνητική προπαγάνδα. Πρακτικά μας λένε ότι οι ίδιοι δεν κάνουν λάθος ποτέ. Λάθη κάνουν μόνο οι άλλοι. ‘Αρα οι ίδιοι δεν πρόκειται και να διορθωθούν ποτέ αφού είναι αλάνθαστοι. Μας λένε και μας υπόσχονται ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που είναι οχταπλάσιας αξίας από το πρώτο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του 2014 που ποτέ δεν εφάρμοσαν. Και φυσικά όπως εκείνο έτσι και αυτό, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία και τα μνημόνια. 83 δισεκ ευρώ το κοστολόγησε το ΓΛΚ έναντι 12 δισεκ ευρώ του αντίστοιχου προγράμματος του 2015».

Είπε επίσης «θα έλεγα να πάνε να ρωτήσουν τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει ξανά τον Κασιδιάρη στη Βουλή διά αντιπροσώπων του και μετά να μας εξηγήσουν γιατί δεν ψήφισαν τις μόνες διατάξεις που μπορούν να κρατήσουν εκτός Βουλής μία εγκληματική οργάνωση όπως και γιατί δεν κατέθεσαν ούτε ένα υπόμνημα στον ‘Αρειο Πάγο».

Επισημαίνοντας ότι ακόμη περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι χθες βράδυ μάθαμε και την πρώτη δημόσια ομολογημένη προγραμματική σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη που είπε ότι ούτε αυτός θέλει το κόμμα Κασιδιάρη να βρίσκεται εκτός Βουλής. Ούτε συμφωνεί με τις διατάξεις της κυβέρνησης. «Ψαρεύουν στα θολά νερά του κόμματος Κασιδιάρη χωρίς να αναλαμβάνουν μία υπεύθυνη έντιμη και γενναία θέση αρχής για το αν οι εχθροί της Δημοκρατίας και οι εγκληματικές οργανώσεις μπορούν να βρίσκονται στη Βουλή».

Μίλησε επίσης για ελιτίστικη άποψη χαρακτηρίζοντας εκείνη που μιλάει για ένα ψηφοδέλτιο προσωπικοτήτων και επικρίνει ταυτόχρονα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με επικεφαλής μια νέα, άξια γυναίκα από το Παλαίκαστρο της Σητείας στην Κρήτη ότι δεν είναι μία τέτοια προσωπικότητα. Κάθε πολίτης της χώρας είναι προσωπικότητα. Να πάνε να το πούνε αυτό στις 7.500 γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού χάρη στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά που υλοποίησε η Ειρήνη Αγαπηδάκη ή στα 3.500 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που πλέον βρίσκονται σε ασφαλή σπίτια και καταφύγια.

Αναφέρθηκε στην επίθεση πολιτικής βίας σε βάρος του υπουργού Υγείας και είπε ότι η ΝΔ έχει σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις καταδικάσει την πολιτική βία που δέχθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε αυτά τα ζητήματα από τη ΝΔ παρά μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική αναφορά έκανε στον όρο «νατουραλιζέ Έλληνες» αλλά και στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας κατεβαίνει υποψήφιος στις Σέρρες ενώ αν διέθετε πραγματική ευαισθησία και ενσυναίσθηση θα έπρεπε να είχε κατέβει υποψήφιος στο Μάτι και στο υπόλοιπο Αττικής το 2019, ως ένδειξη ελάχιστης μεταμέλειας.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει από πολλές πλευρές μία εξαίρεση γι αυτό και μία χαλαρή ψήφος στην κάλπη της 21ης Μαΐου μπορεί να μας πάει πίσω ολοταχώς σε μία εποχή και σε ένα περιβάλλον τοξικότητας που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας