Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Μόνο εμείς αιτηθήκαμε μη συμμετοχή του ΕΑΝ»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Μόνο εμείς αιτηθήκαμε μη συμμετοχή του ΕΑΝ»

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που είχε αιτηθεί τη μη έγκριση συμμετοχής στις εκλογές του ΕΑΝ, δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση του Α1 τμήματος στον Άρειο Πάγο. Το οποίο, επέτρεψε τη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος, στο οποίο επικεφαλής είναι ο πρώην αντεισαγγελέας του Α.Π., Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Όμως -σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος- αποδίδονται ευθύνες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί με τη στάση τους δεν συνέβαλλαν ώστε η «νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος “ΕΑΝ” να ήταν πολύ πιο ισχυρή».

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει: «Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Οφείλουμε, ωστόσο, να παρατηρήσουμε ότι αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας για ενιαίο υπόμνημα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που θα κάλυπτε τόσο το κόμμα “Έλληνες” όσο και το κόμμα “ΕΑΝ”, όπως ζητήσαμε στο δικό μας υπόμνημα προς τον Άρειο Πάγο, ίσως η νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος “ΕΑΝ” να ήταν πολύ πιο ισχυρή.

Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και σε αυτή την προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών ήταν μόνο: η μεν ΝΔ στο δικό της πολυσέλιδο υπόμνημα δε ζήτησε τη μη κάθοδο του κόμματος “ΕΑΝ”, ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε στον Άρειο Πάγο καν υπόμνημα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας