Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑχτσιόγλου: «Ακατάσχετη κινδυνολογία από τη ΝΔ»

Αχτσιόγλου: «Ακατάσχετη κινδυνολογία από τη ΝΔ»

«Ο πρωθυπουργός στο ζήτημα των υποκλοπών κινείται ξεκάθαρα σε μια κατεύθυνση συγκάλυψης». Αυτό δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον Real FM. Υπογραμμίζοντας ότι «γι’ αυτό είναι τεράστιας σημασίας να έρθει μια άλλη κυβέρνηση στον τόπο για να ρίξει φως στο ζήτημα αυτό. Με την ΝΔ είναι προφανές ότι δεν θα πέσει φως στο ζήτημα των υποκλοπών».

Υπενθύμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο debate ανέφερε ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος ασφάλειας για την παρακολούθησή του κυρίου Ανδρουλάκη. Αυτό σημαίνει ότι «αφενός γνωρίζει τον λόγο ενώ μέχρι την προηγούμενη ημέρα μας έλεγε ότι δεν γνωρίζει. Αφετέρου ότι δεν υπάρχει ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο επικαλούνταν το απόρρητο σε όλες τις διαδικασίες που γίνονταν στην Βουλή και δεν δίνονταν απαντήσεις.

Και στην εξεταστική και σε όλες τις θεσμικές συζητήσεις δεν παίρναμε απαντήσεις γιατί υποτίθεται ότι υπήρχε κάποιο απόρρητο που αφορούσε την εθνική ασφάλεια». Άρα «το απόρρητο που επικαλούνταν ήταν μια δικαιολογία για να συγκαλυφθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου.

Μείζον θεσμικό ατόπημα η εμπλοκή του ΓΛΚ στην προπαγάνδα της ΝΔ 

Αναφερόμενη στην προεκλογική αντιπαράθεση για τα θέματα της οικονομίας η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό πως είπε ψέματα για την δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Έλεγε ψέματα μια βδομάδα στον ελληνικό λαό και ο πρωθυπουργός και ο κ. Σκέρτσος λέγοντας ότι το πρόγραμμα μας έχει κοστολογηθεί από το ΓΛΚ και κοστίζει 82 δισεκατομμύρια.

Κι όταν ξεμπροστιάστηκε και αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει καμία κοστολόγηση από το ΓΛΚ και το ΓΛΚ μάλιστα απάντησε ότι εμείς ουδέποτε κάναμε κάτι τέτοιο και ούτε και θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο τότε το γύρισε και άρχισε να λέει ελάτε να βρούμε ένα θεσμικό τρόπο να τα κοστολογήσουμε. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», ανέφερε.

«Δεν γίνεται σε κάθε φιάσκο αυτής της κυβέρνησης, σε κάθε θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης να καλούμαστε να απαντήσουμε στην νέα πρόκληση που κάνει προκειμένου να καλυφθεί το προηγούμενο ψέμα που έλεγε.

Να τελειώνουμε. Όταν λες ψέματα στον ελληνικό λαό και είσαι πρωθυπουργός αυτής της χώρας και εμπλέκεις το ΓΛΚ στην προπαγάνδα σου είναι ένα θεσμικό ατόπημα που δεν έχει παρακάτω”, σημείωσε.

Τρομοκρατούν τους πολίτες

Η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το πόσο κοστίζει έχει παρουσιαστεί από τον Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Από τότε έχουν επιδοθεί από την κυβέρνηση σ’ ένα αγώνα να φουσκώσουν το κόστος του. Επισήμανε πως «είχα πει από τότε στον κ. Σταικούρα ότι από την μία δεν λαμβάνει υπόψιν του τα έσοδα και από την άλλη ότι έκανε συγκεκριμένες υπερκοστολογήσεις των μέτρων».

Κατηγόρησε την ΝΔ για μια ακατάσχετη κινδυνολογία με την οποία θέλει να μας πείσει ότι αν υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα που απαντά στις κοινωνικές ανάγκες θα πέσει η οικονομία και η κοινωνία στα βράχια.

«Το να δίνονται 10 δισ. επιδοτήσεις σε ένα χρόνο στην αισχροκέρδεια είναι συνετό, αλλά η οικονομία θα εκτροχιαστεί αν μειώσουμε τον ΦΠΑ που κοστίζει λιγότερο από 1,5 δισ. ευρώ. Αυτό λέει η ΝΔ. Αυτά δεν είναι σοβαρά. Είναι κινδυνολογία για να τρομάξει τον κόσμο για να μην έχει την απαίτηση να εφαρμοστεί ένα κοινωνικό πρόγραμμα», όπως ακριβώς είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Το να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι και να αυξηθούν οι μισθοί στο δημόσιο ή να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των ελάχιστων εταιρειών που κερδοσκόπησαν είναι κοινωνική απαίτηση», είπε.

Οι ψηφοφόροι θα δείξουν το δρόμο της προοδευτικής κυβέρνησης

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το μετεκλογικό σκηνικό, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι το ζήτημα των συνεργασιών δεν είναι τακτικισμός αλλά θέμα αρχής για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Πιστεύουμε στην απλή αναλογική και πιστεύουμε ότι πρέπει να περάσουμε πια σε μια εποχή στην πολιτική η οποία θα έχει συνεργασίες, θα έχει συναινέσεις, θα απαιτεί συγκλίσεις, θα απαιτεί συνεννόηση και λογοδοσία. Και αυτό μπορεί να λειτουργεί υπέρ της δημοκρατίας», δήλωσε.

«Είμαστε σαφείς ως προς τις συνεργασίες και την κατεύθυνση που θέλουμε να έχουμε και ως προς το πολιτικό πρόγραμμα που θέλουμε να εφαρμοστεί. Βλέποντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια σύγκλισης».

Όσον αφορά τη στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ -που δεν φαίνεται πρόθυμη να προχωρήσει σε συνεργασία- επισήμανε πως οι πολίτες με την ψήφο τους θα δείξουν και στα κόμματα που υποστηρίζουν που θέλουν να πάνε.

«Αν έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την κατεύθυνση και ταυτόχρονα δείχνουν οι πολίτες εάν θα θέλουν την επόμενη ημέρα να υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας, αύξηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, φορολόγηση υπερκερδών, συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Το να πάμε σε δεύτερες εκλογές με τρομερό κίνδυνο να συμπιεστεί έτι περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ ενώ έχει τη δυνατότητα να συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση θα το φέρει μπροστά σε ένα πολύ σκληρό δίλημμα», κατέληξε η Έφη Αχτσιόγλου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας