Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚουτσούμπας: «Να τους κόψουμε τον αέρα»

Κουτσούμπας: «Να τους κόψουμε τον αέρα»

Στη σκιά του Λευκού Πύργου μίλησε απόψε (15/5) ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κουτσούμπας. Κάλεσε τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν το κόμμα του, ώστε μαζί «να κόψουν τον αέρα» όλων αυτών που ετοιμάζουν νέα δυσβάσταχτα μέτρα.

«Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης περιλαμβάνει πάνω από 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέχρι το 2025 για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, το υπερμνημόνιο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι έρχεται» είπε.

Διαβεβαίωσε πως η «ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα μείνει απλά στην κάλπη. Θα κατατεθεί άμεσα στους αγώνες. Θα δυναμώσει τον ίδιο το λαό! Θα δυναμώσει άμεσα, χωρίς χρόνο αναμονής τον αγώνα του, την δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση.

Μέσα από όλη την προεκλογική περίοδο άλλωστε, έχει πλέον αποδειχθεί, από τα ίδια τα χείλη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ότι και η επόμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τις αντιλαϊκές ράγες.

Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις των στελεχών τους: Από τις κυρίες Τσαπανίδου και Μπακογιάννη που λένε ότι στα σημαντικά δεν έχουν διαφορές, μέχρι τον κ. Αποστολάκη που δεν απέκλεισε έναν μεγάλο συνασπισμό. Ή τους πιο πεπειραμένους σε κυβερνήσεις συνεργασίας κ. Βενιζέλο και κ. Χριστοδουλάκη που μιλούν για την “εντυπωσιακή” σύγκλιση των προγραμμάτων των τριών κομμάτων και για μια “εφικτή” μεταξύ τους συνεργασία.

Είναι πιο πολύ από όλα το αντιλαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο βάζουν όλοι ανεξαιρέτως την υπογραφή τους. Και δεν κρύβουν ότι αυτό θα εφαρμόσουν την επόμενη μέρα, όσο κι αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με προτάσεις που προσπαθούν να παρουσιάσουν ελκυστικές για το λαό και τους εργαζόμενους.

Εκτός, κι αν μπορεί να θεωρήσει ελπιδοφόρα κάποιος εργαζόμενος, την προοπτική να περιμένει μέχρι το 2027, ώστε ο μισθός μετά από πολλά “αν” να φτάσει, ίσως, στα επίπεδα του 2011, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης!

Ή να πιστέψει κανείς ότι έχει προοπτική για τη λαϊκή οικογένεια η πρόταση, να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των funds με “εύλογα κέρδη”, μέσα από τον πέλεκυ των “εύλογων δαπανών διαβίωσης”; Τίποτα από αυτά δεν είναι υποσχόμενα για το λαό».

Ο κύριος Κουτσούμπας ανέφερε ότι «τα μεγάλα παχιά λόγια περί ανάπτυξης, όλη τη δεκαετία του 2000, τα πλήρωσε ο λαός, με την αντιλαϊκή λαίλαπα των μνημονίων και των υπόλοιπων μέτρων από το 2010 και μετά. Αλλά και η ανάπτυξη, που είχαν αναγάγει σαν γη της επαγγελίας για το λαό την προηγούμενη πενταετία, αποδείχθηκε κόλαση για το λαό. Ένα του δίνει από τη μία τσέπη, δυο του κλέβει από την άλλη, μέσα από τον πληθωρισμό, την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την φοροαφαίμαξη».

«Είναι στο χέρι μας, μαζί να κάνουμε τη διαφορά»

Εξέφρασε την αισιοδοξία του γιατί «είναι δεκάδες χιλιάδες, ειδικά οι νέοι, που τους συναντάμε παντού, που λένε ότι τα όνειρά τους δεν χωράνε σε μια πολιτική που το ταβάνι της δεν είναι οι δυνατότητες της εποχής μας, αλλά η “δημοσιονομική σταθερότητα”, οι στόχοι για “αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδας” και κυρίως τα πολλά κέρδη των λίγων! Γι’ αυτό και απαντούν συνεχώς “κανένας” στην ερώτηση, ποιος είναι πιο “κατάλληλος” από τους δύο για να κυβερνήσει!

Είναι εκατοντάδες χιλιάδες όσοι, στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, απαντάνε πλέον χωρίς αμφιβολία, οι ζωές μας! Το απέδειξαν και οι τεράστιες παλλαϊκές κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Το δείχνουν σταθερά και οι δικές τους μετρήσεις. Ε, όλοι αυτοί τώρα, μπορούν να κάνουν το βήμα!

Είναι στο χέρι μας, μαζί να κάνουμε τη διαφορά, να εκφραστεί όλος αυτός ο προβληματισμός, η οργή, η αγανάκτηση, τα ερωτηματικά για το τι μπορεί να γίνει, σε μια ξεκάθαρη επιλογή: Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

Κάλεσε τους ψηφοφόρους να σκεφτούν ότι «από τη μια είναι μια χούφτα ανθρώπων και οι εκπρόσωποι τους που μιλούν μια ξύλινη, ακαταλαβίστικη γλώσσα, για “δημοσιονομικούς κανόνες”, για “ανταγωνιστικότητα”, για “επιλέξιμες ή μη δαπάνες”, για “δημοσιονομικά περιθώρια”.

Και από την άλλη είμαστε όλοι εμείς που μιλάμε για μια καλύτερη ζωή, για σταθερή δουλειά, για πενθήμερο, 7ωρο, 35ωρο, για σχολεία σύγχρονα, για ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου για εμάς και τα παιδιά μας, για πόλεις φιλόξενες για το λαό με εξασφαλισμένο σπίτι για κάθε οικογένεια, χωρίς πανάκριβα ενοίκια, που μιλάμε για όλα αυτά που ονειρευόμαστε, που μπορούμε να κατακτήσουμε, που αξίζουμε και δικαιούμαστε».

Τόνισε ότι «το ΚΚΕ ξεσκέπασε από την πρώτη στιγμή, την προσπάθεια εκβιασμού του λαού με τα διλήμματα της “σταθερότητας”. Είπαμε αμέσως στο λαό την αλήθεια: Η δική τους σταθερότητα, προϋποθέτει τη συνεχή αστάθεια στις ζωές μας. Γιατί η “σταθερή” ανάπτυξη, απαιτεί και σταθερό τσεκούρωμα εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι, ενώ ακούν για ανάπτυξη, βλέπουν να δουλεύουν πιο πολύ και να πληρώνονται για λιγότερες ώρες. Γιατί η “σταθερή” άνοδος σε κέρδη, απαιτεί σταθερή καθήλωση των μισθών. Έτσι χτίζονται, άλλωστε τα κέρδη.

Έχει τον τρόπο, άλλωστε, αυτό το σύστημα να καταβροχθίζει ακόμη και τις πενιχρές αυξήσεις που δίνει. Γι’ αυτό και ο μέσος μισθός είναι μειωμένος κατά 25% από το 2011! Για να μην συζητήσουμε για το τουριστικό “θαύμα” και τους μισθούς των νέων παιδιών που ετοιμάζονται στην περιοχή σας, να πάνε σε επιχειρήσεις κάτεργα, στη Χαλκιδική και αλλού.

Γιατί οι “σταθερές προοπτικές” για νέα πεδία κερδοφορίας, προϋποθέτουν να μετατρέπονται σταθερά η Υγεία, η Παιδεία, αλλά και το νερό, η ενέργεια και τόσα άλλα σε πανάκριβα εμπορεύματα».

Επισήμανε ότι «τΤο ΚΚΕ έχει τη μοναδική πραγματική, φιλολαϊκή πρόταση εξουσίας-διακυβέρνησης. Τη μοναδική πρόταση που είναι και ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Γιατί δεν εξαρτάται ούτε από μεσοπρόθεσμα σύμφωνα, ούτε από προαπαιτούμενα της ΕΕ. Το πρόγραμμα του ΚΚΕ εξαρτάται μόνο από τη δύναμη και τη θέληση του λαού. Και αυτή είναι πανίσχυρη. Μπορεί να πετύχει ό,τι χρειάζεται και δικαιούται. Γιατί ο λαός μας, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι κινούν αυτή την κοινωνία».

«ΝΑΖΙάρικα γατάκια του συστήματος»

Αναφέρθηκε στον γνωστό «εγκληματικό ρόλο των φασιστών, των ορφανών της Χρυσής Αυγής. Ο λαός και η νεολαία μας τους τσάκισε και τους έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων». Προσθέτοντας με έμφαση πως «όταν κάποιοι σιωπούσαν, όταν κάποιοι κρατούσαν “ίσες αποστάσεις” και αναπαρήγαγαν τη θεωρία “των 2 άκρων”, όταν κάποιοι χειροκροτούσαν τους Ναζί του Αζόφ, όταν κάποιοι δεν τολμούσαν να τα βάλουν με το φασιστικό τέρας που περικύκλωσε τα ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη και στον Εύοσμο, το ΚΚΕ ήταν εκεί! Η ΚΝΕ ήταν εκεί!

Τους αντιμετώπισε στα σχολεία και στις γειτονιές και τους τσάκισε μαζί με το λαό. Τους έκανε να τρέχουν σαν τους λαγούς και τους έστειλε στα λαγούμια τους! Δεν έχει ανάγκη ο λαός μας από ΝΑΖΙάρικα γατάκια του συστήματος που τρέφουν το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, το μίσος για την οργανωμένη πάλη κατά παραγγελία, που στηρίζονται ανοιχτά και απευθείας από κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες για να οδηγήσουν σε ανώδυνα μονοπάτια για το σύστημα και επικίνδυνα για το λαό.

Ο λαός μας πρέπει να μιλήσει ξανά για να στείλει μια και καλή τους ναζί και τους κρυπτοναζί ακροδεξιούς, που σε αυτές τις εκλογές βγήκαν στην πιάτσα, να τους στείλει όλους στο σπίτι τους! Αποδείχθηκε, άλλωστε ξανά και ξανά, ότι αυτό το κράτος ούτε θέλει ούτε μπορεί να τα βάλει μαζί τους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας