Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚΚΕ: Προκλητικοί ΝΔ και «ψαλιδοχέρης Κατρούγκαλος»

ΚΚΕ: Προκλητικοί ΝΔ και «ψαλιδοχέρης Κατρούγκαλος»

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση εξαπέλυσε το ΚΚΕ. Σε σχόλιο από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως η νομοθεσία του «”ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου”» ήταν «το “κερασάκι στην τούρτα” διαδοχικών αντιασφαλιστικών νόμων». Καθώς και ότι η ΝΔ υποσχόταν κατάργηση αλλά εφαρμόζει τις βασικές διατάξεις.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ως «συνεταιράκια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης», που ως κυβερνήσεις «τσάκισαν τις συντάξεις οδηγώντας ακόμα και σε μειώσεις 30-40%, εξανέμισαν την προβλεπόμενη δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, νομιμοποίησαν την κλοπή δισεκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων». Ζητώντας την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Αναλυτικά, το σχόλιο του ΚΚΕ, αναφέρει: «Οι δηλώσεις του “ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου” που η νομοθεσία του αποτέλεσε το “κερασάκι στην τούρτα” διαδοχικών αντιασφαλιστικών νόμων, αποτελούν πρόκληση για κάθε σημερινό και αυριανό συνταξιούχο.

Πρόκληση αποτελεί και η στάση της ΝΔ, που εφαρμόζει τις βασικές διατάξεις του ν. Κατρούγκαλου τις οποίες υποσχόταν ότι θα καταργήσει. Αποτελεί μια κραυγαλέα απόδειξη αυτού που υποστηρίζει το ΚΚΕ ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις.

Όλες οι κυβερνήσεις αποδείχθηκαν συνεταιράκια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης: τσάκισαν τις συντάξεις οδηγώντας ακόμα και σε μειώσεις 30-40%, εξανέμισαν την προβλεπόμενη δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, νομιμοποίησαν την κλοπή δισεκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων.

Η άμεση απαίτηση όλων των επαγγελματιών, όλων των συνταξιούχων είναι να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να δοθούν εδώ και τώρα γενναίες αυξήσεις, για αξιοπρεπείς συντάξεις. Αυτό το αίτημα στηρίζει σε όλους τους τόνους το ΚΚΕ.

Οι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη: ούτε αυξήσεις στις εισφορές χωρίς αντίκρισμα, ούτε τις σημερινές συντάξεις πείνας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα από την πρώτη στιγμή στήριξε τους αγώνες των επαγγελματιών και των συνταξιούχων και κατέθεσε επανειλημμένα τις προτάσεις του διεκδικώντας:

– Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αυξήσεις στις συντάξεις, με βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης και αύξηση των δαπανών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών εδώ και τώρα.

– Κατάργηση του ποσού της εισφοράς για την υγεία. Το σύνολο των δαπανών για την υγεία και την πρόνοια να αποδίδεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

– Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για το 2023».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας