Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜέΡΑ25: «Επαναπροωθήσεις από εγκληματίες της "Μητσοτάκης ΑΕ"»

ΜέΡΑ25: «Επαναπροωθήσεις από εγκληματίες της “Μητσοτάκης ΑΕ”»

«Άλλο ένα παράδειγμα της πρακτικής των επαναπροωθήσεων έφτασε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τους New York Times – την ίδια εφημερίδα που αποκάλυψε, όπως και ο βουλευτής μας Κλέωνας Γρηγοριάδης, τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από Έλληνες εφοπλιστές. Σε αντίθεση με τον κ. Γρηγοριάδη, βέβαια, η εφημερίδα δεν δέχτηκε μήνυση από τον κ. Αλαφούζο γι’ αυτή τους την αποκάλυψη.

Στα βίντεο τα οποία δημοσίευσε η εφημερίδα φαίνεται ξεκάθαρα η μεταφορά ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, από βαν χωρίς καμία επίσημη σήμανση, σε σκάφος του Λιμενικού, και ύστερα στα ανοιχτά του Αιγαίου όπου επιβιβάζονται σε φουσκωτή σχεδία έκτακτης ανάγκης, πριν αφεθούν ακυβέρνητοι στη μέση της θαλάσσης.

Φυσικά αυτή η πρακτική αποτελεί παραβίαση τόσο του διεθνούς δικαίου, όσο και της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, καθώς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών που έγιναν θύματα αυτής της δολοφονικής πρακτικής.

Η επιμονή της κυβέρνησης στο αφήγημα που θέλει τις δολοφονικές επαναπροωθήσεις δημιούργημα της φαντασίας μας, δεν πείθει κανέναν, ούτε εντός ούτε εκτός των συνόρων. Πλέον μάλιστα έχει αρχίσει να θυμίζει τη Ναζιστική κυβέρνηση που επέμενε ότι οι Εβραίοι στέλνονταν στο ανατολικό μέτωπο για… καταναγκαστικά έργα.

Το φλερτ με την ρατσιστική και μισανθρωπική ακροδεξιά, το οποίο γινόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, και εντείνεται προεκλογικά με φιέστες στον παράνομο φράχτη του Έβρου και με τη συνέχιση δολοφονιών συνανθρώπων μας στο Αιγαίο, είναι από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους. Φυσικά, είναι μια πρακτική η οποία χαίρει και της αποδοχής της ΕΕ η οποία ενισχύει την Frontex και τους υπόλοιπους εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς που απαρτίζουν το “Φρούριο Ευρώπη”.

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δεν δέχεται να συνεχιστεί για ούτε μια μέρα ακόμα η παράνομη, δολοφονική και απολύτως καταδικαστέα πρακτική των επαναπροωθήσεων που αμαυρώνει το καλό όνομα της πατρίδας και του λαού μας: ενός τόπου φιλόξενου, που ξέρει πως η ενσωμάτωση της διαφορετικότητας πάντα έκανε τον ελληνισμό δυνατότερο. Η μεταφορά πληθυσμών ήταν και παραμένει ένα φυσιολογικό φαινόμενο της ανθρωπότητας, στο οποίο συμμετείχαν, όσο λίγοι άλλοι, οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι για αιώνες.

Καθώς οι περιβαλλοντικές και γεωπολιτικές πιέσεις εντείνονται, είμαστε υποχρεωμένοι να επιμείνουμε στην ευρωπαϊκή και ολιστική διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού, από όλες τις χώρες της Ευρώπης, και όχι να αποδεχτούμε το ξεπούλημα της ηθικής και της ανθρωπιάς μας, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με χειρότερους φυσικά τους εγκληματίες της “Μητσοτάκης ΑΕ”».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας