Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚουτσούμπας: «Η μόνη ψήφος που θα τους "κόψει τον αέρα" είναι αυτή...

Κουτσούμπας: «Η μόνη ψήφος που θα τους “κόψει τον αέρα” είναι αυτή στο ΚΚΕ»

«Μόνο ο ο λαός σώζει τον λαό και τη Δευτέρα χρειάζεται ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό. Για να ανοίξουμε το δρόμο, για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό». Αυτό τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή (19/5) τελευταία προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στον Πειραιά.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη. Να κάνει αυτό που δεν περιμένουν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθήκευσαν τις ζωές μας, τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονόμευσαν τη ζωή της νέας γενιάς. Να χάσουν τα λόγια τους, να μην ξέρουν από πού τους ήρθε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα για το λαό.

Μπορούμε τώρα πια, τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, και μετά από μια πολύ μεγάλη πολιτική εξόρμηση σε όλη τη χώρα, να πούμε ότι το βλέπουμε από παντού. Το είδε όλη η Ελλάδα στις εικόνες της τεράστιας συγκέντρωσής μας προχθές στο Σύνταγμα. Το βλέπουμε και σήμερα εδώ, σε αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση στον Πειραιά».

Απευθύνθηκε σε όσους και όσες ακόμα το σκέφτονται: «Μη διστάζετε, μην το αναβάλλετε για αργότερα, μην υποκύψετε σε κανέναν εκβιασμό την τελευταία στιγμή, όχι άλλος χαμένος χρόνος. Την Κυριακή στην κάλπη ο καθένας θα είναι μόνος του στο παραβάν, αντιμέτωπος με τη συνείδησή του. Η επιλογή που θα κάνει να είναι, με οργή, με καρδιά και μυαλό, με ψήφο στο ΚΚΕ. Αν το κάνει αυτό, θα βγει από το παραβάν με ψηλά το κεφάλι, χωρίς αμφιβολίες μήπως χρειαστεί σύντομα να “κόψει το χέρι του”, με σιγουριά ότι δε θα διαψευστεί η επιλογή του».

Επισήμανε ότι τα μέλη του ΚΚΕ«εμπιστεύονται εκατοντάδες γονείς, μέσα από τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων, για να μπουν μπροστά στον αγώνα και τη διεκδίκηση ενός σχολείου στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Τέτοιοι είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ και στον Πειραιά! Και περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές, σημαίνει μεγαλύτερη στήριξη αυτής της προοπτικής. Αντίθετα τους υποψηφίους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τους εμπιστεύεται η ένωση μεγαλοϊδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, που εξέδωσε και πρόταση σταυροδοσίας, μάλιστα, συμπεριλαμβάνοντας 1 υποψήφιο της ΝΔ και 2 υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πειραιά».

Ο κύριος Κουτσούμπας ανέφερε πως «όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, θα υπηρετήσει με ζήλο τον στόχο της λεγόμενης “δημοσιονομικής σταθερότητας” και τα ματωμένα πλεονάσματα. Θα υπηρετήσει με ζήλο τις επιταγές των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ. Θα εφαρμόσει τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα συνεχίσει τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών για να σωθούν οι τράπεζες και να κερδίσουν τα funds. Θα μας εμπλέξει ακόμα πιο ενεργά στα ΝΑΤΟϊκά παιχνίδια και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη».

Στον αντίποδα, τόνισε, «η πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησής του, έχει ως κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των εκμεταλλευτών του λαού. Αυτή η πρόταση του ΚΚΕ είναι και η ελπίδα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Γιατί σήμερα, την εποχή των γιγάντιων τεχνολογικών επιτευγμάτων, της τεχνητής νοημοσύνης, στη χώρα μας, με τον τόσο μεγάλο πλούτο που έχει, τα τόσα φυσικά αγαθά, με το τεχνικά καταρτισμένο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό μπορεί ο λαός μας να απολαύσει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει, να δουλεύει λιγότερο και να απολαμβάνει περισσότερα!

Γιατί είναι παράλογο σήμερα, στη χώρα με τόσο ήλιο, τόσο ορυκτό πλούτο, νερό, αέρα, να μη μπορεί ο λαός μας, αξιοποιώντας σχεδιασμένα όλες τις πηγές ενέργειας, να απολαμβάνει φθηνό ρεύμα. Στη χώρα μας, με τόσους δασκάλους που σήμερα είναι είτε άνεργοι, είτε βορά στους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, ή και στο ίδιο το κράτος, να υπάρχουν σχολεία χωρίς καθηγητές!

Γιατί είναι παράλογο, σήμερα, να μην μπορούν τα νέα ζευγάρια να έχουν το δικό τους σπίτι, με τα ενοίκια να είναι πλέον δυσβάσταχτα και εδώ στον Πειραιά. Γιατί είναι παράλογο σήμερα, την εποχή της τεράστιας επιστημονικής εξέλιξης, να θρηνούμε 57 και πλέον νεκρούς, επειδή θεωρείται κόστος η τηλεδιοίκηση, τα μέτρα ασφαλείας στις μεταφορές».

Ο κύριος Κουτσούμπας, ανέφερε ότι «το ΚΚΕ και πρόγραμμα εξουσίας και πρόγραμμα διακυβέρνησης έχει και είναι έτοιμο να συμβάλει, ώστε αυτή η πραγματικά λαϊκή διακυβέρνηση, να έρθει στο προσκήνιο. Και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τη νύχτα μέρα, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ πάντα στο πλάι του λαού, μέχρι την τελική του νίκη.

Δεν θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να μπαίνουμε μπροστά στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, εκεί που κρίνεται η σταθερότητα για το λαό, για τη ζωή του, για την πρώτη κατοικία του, ενάντια στους πλειστηριασμούς, παντού, όπως κάναμε και την προεκλογική περίοδο. Κρατώντας γερά το νήμα των αγωνιστικών παραδόσεων και της κληρονομιάς του λαού μας.

Τιμώντας τα 100 χρόνια της ηρωικής Κοκκινιάς. Τιμώντας την αντιφασιστική νίκη των λαών την 9η Μάη εκεί που χύθηκε το αίμα του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Και όχι ψαρεύοντας χρυσαυγίτικες ναζιστικές ψήφους, όπως έκανε προχθές ο κύριος Τσίπρας. Μία είναι η αντιφασιστική ψήφος μεθαύριο: Και αυτή είναι η ψήφος στο ΚΚΕ που τους πολεμάει και όχι, φυσικά σε αυτούς που τους χαϊδεύουν, για κάποια ψηφαλάκια».

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε πως είναι «έτοιμο και πρόθυμο να αποτελέσει συμπλήρωμα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει απολέσει τις ευθύνες για τη συμμετοχή του σε τόσες και τόσες κυβερνήσεις που λεηλάτησαν τις ζωές μας». Ενώ, για το ΜέΡΑ25 είπε ότι «καλό θα είναι όταν λέει τη λέξη “ρήξη”, να κοιτάζει κανένα λεξικό, γιατί ρήξη και όρκοι πίστης στην ΕΕ, δεν πάνε μαζί. Γιατί ρήξη με το σύστημα, δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κάποιος, που αρνείται να το ονοματίσει και μάλιστα τρέχει να το προστατεύσει .

Κάλεσε τους ψηφοφόρους να εγκαταλείψουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡα25 να τους «αφήσουμε μόνους τους να κάνουν τις κολεγιές τους» και να επιλέξουν το ΚΚΕ. Γιατί «ισχυρό ΚΚΕ και ταυτόχρονα αδύναμα τα κόμματα που θα συγκροτήσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, θα σημάνει, από την επόμενη κιόλας μέρα, ισχυρούς αγώνες και κατακτήσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή του εργαζόμενου.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ασυμβίβαστη με την υποταγή και τον αντιλαϊκό μονόδρομο που καλλιεργεί αυτό το σύστημα. Ψήφος τιμωρίας απέναντι σε όσους μας έφεραν ως εδώ και μας ετοιμάζουν αντίστοιχη συνέχεια. Είναι ψήφος ελπίδας και αισιοδοξίας για να δυναμώσει η πάλη για μια συνολικά καλύτερη ζωή. Είναι η μόνη ψήφος που θα τους κόψει τον αέρα, θα δώσει ανάταση ευρύτερα σε όλο το λαό.

Να μετατρέψουμε την Κυριακή των εκλογών σε ένα κόκκινο ορμητικό ποτάμι από άκρη σε άκρη της χώρας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε. Μόνοι τους και όλοι μας. Γιατί μόνο ο ο λαός σώζει τον λαό και τη Δευτέρα χρειάζεται ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό. Για να ανοίξουμε το δρόμο, για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας