Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚανέλλη: Πετύχαμε τον στόχο μας, σοβαρή η ενίσχυση του ΚΚΕ

Κανέλλη: Πετύχαμε τον στόχο μας, σοβαρή η ενίσχυση του ΚΚΕ

Ήδη πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Λιάνα Κανέλλη, δήλωνε ικανοποιημένη για την αύξηση των ποσοστών που έλαβε το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «το κόμμα μου κερδίζει δύο στους 5 παραπάνω».

Το ΚΚΕ παίρνει αυτή τη στιγμή ποσοστό 7% από 5,3% και η κ. Κανέλλη τονίζει: «Ελάχιστα πράγματα μπορούμε να πούμε μετά τα ποσοστά. Συνειδητοποιώ τη θέση μας. Πετύχαμε τον στόχο μας με σοβαρή ενίσχυση του ΚΚΕ».

Ερωτηθείσα σχετικά με τον δεύτερο γύρο των εκλογών ανέφερε πως μοναδικό αντίπαλος του κόμματός της είναι μόνο ο «κακός εαυτός» τους. «Στον δεύτερο γύρο θα έχουμε αντίπαλο μόνο τον κακό μας εαυτό. Δεν θα αλλάξουμε θέση για την απλή αναλογική. Ιδεολογικά αυτή τη στιγμή μπορούν να συνεργαστούν όλοι με όλους στη Βουλή», σημείωσε.

Τι λέει ο Περισσός

«Όλη η δύναμη του ΚΚΕ, όπως έχει τονίσει πολλές φορές και προεκλογικά, θα κατατεθεί σε πιο δυνατούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες την επόμενη μέρα των εκλογών», επισημαίνουν στελέχη του ΚΚΕ.

Εκτιμούν ότι το ποσοστό του κόμματος, θα διαμορφωθεί γύρω στο 7%, κατά δύο μονάδες περισσότερο από το ποσοστό που είχε λάβει στις εκλογές του 2019, ενώ υπογραμμίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως το ΚΚΕ αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη στην Αττική.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ανέφεραν ότι υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, σημειώνοντας πως αν δεν το κάνουν θα είναι για να λεηλατήσουν την ψήφο του λαού στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σημειώνουν, ακόμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε παράγοντα συντηρητικοποίησης και έστειλε κόσμο στη ΝΔ, και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση καθώς, μεταξύ άλλων, ψήφισε και το 50% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας