Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕντολή Μητσοτάκη: «Δεν θα ανεχθώ αλαζονικές συμπεριφορές, θέλω πιο εντατική δουλειά»

Εντολή Μητσοτάκη: «Δεν θα ανεχθώ αλαζονικές συμπεριφορές, θέλω πιο εντατική δουλειά»

Όποιος έχει δει τον Άδωνη Γεωργιάδη τις τελευταίες ημέρες σε τηλεοπτικές εκπομπές, αποκομίζει την αίσθηση ότι ο άνθρωπος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει «πέσει» σε βαθιά… κατάθλιψη, λόγω της μεγάλης ήττας.

Μιλάει αργά, χαμηλόφωνα, κοιτώντας σχεδόν στο πάτωμα των στούντιο και δεν απαντά, σε καμία περίπτωση, στις λεκτικές επιθέσεις που δέχεται από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η παραπάνω περιγραφή, αν δεν αναφέραμε ονοματεπώνυμο, σε καμία περίπτωση δεν «ανήκει» στον πάντα «φουριόζο», «φωνακλά» Άδωνη Γεωργιάδη, που δεν σηκώνει «μύγα στο σπαθί του».

Η τηλεοπτική όμως συμπεριφορά, του κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταδεικνύει και την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει ο πρόεδρος της ΝΔ μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την επόμενη ημέρα των εκλογών έδωσε ρητή εντολή προς όλα τα στελέχη να αποφύγουν κάθε αλαζονική συμπεριφορά, προκειμένου να μην δώσουν στον κόσμο την εντύπωση της έπαρσης και της κυριαρχίας, μετά τη μεγαλειώδη νίκη.

«Ο καλός στρατηγός πρέπει να ξέρει να διαχειρίζεται τόσο την ήττα, όσο και την νίκη», λένε στρατιωτικοί αναλυτές και αυτό το παράδειγμα ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάποιοι όμως, παρά την εντολή του κ. Μητσοτάκη άρχισαν να «ξεφεύγουν» και γι’ αυτό στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ALPHA και στον Αντώνη Σρόιτερ, ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε δημόσια και με έμφαση, ότι «αν νομίζουν κάποια στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους εκλεγόμενοι με σταυρό και τώρα μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη και να μην συνταχθούν με το συλλογικό αγώνα, θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα, σημείωσε πως «θα αξιολογήσω πάρα πολύ προσεκτικά τη δουλειά που θα κάνουν όλα τα στελέχη και έχω την απαίτηση να τρέξουν εξίσου πολύ για το κόμμα, όπως έτρεξαν για τους εαυτούς τους. Κάποιοι έχουν και το πρόσθετο κίνητρο ότι μπορεί να εκλεγούν βουλευτές τώρα, με την ενισχυμένη αναλογική. Αλλά πολλοί που ήδη έχουν εκλεγεί βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπάρχει ένας πολύ αυστηρός μηχανισμός παρακολούθησης της πολιτικής τους δραστηριότητας στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου».

Πιο ξεκάθαρα δεν γινόταν να πει, ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι όποιος πάει από τώρα για «μπάνια και ηλιοθεραπεία», ας το συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι, καθώς δεν θα συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση.

Το «καμπανάκι» έκρουσε προς κάθε κατεύθυνση, όσο ψηλά και αν βρίσκεται το στέλεχος της ΝΔ, αν δεν συμμετάσχει με ζήλο στην νέα προεκλογική περίοδο.

Να σημειωθεί, ότι παρά τη μεγάλη νίκη, με σχεδόν 41%, δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα, καθώς οι επόμενες εκλογές δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές που πέρασαν.

Πολύ απλά, αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και το κόμμα «ΝΙΚΗ» μπουν στη Βουλή, τότε η ΝΔ ακόμη και αν ξεπεράσει το 38,5%, θα έχει οριακά 151 με 152 βουλευτές.

Επομένως, όλα ξεκινούν από μηδενική βάση και η αυτοδυναμία σε καμία περίπτωση δεν θα είναι περίπατος.

Γι’ αυτό τον λόγο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και σε όλα τα στελέχη, να τεθούν και πάλι σε εγρήγορση και να «οργώσουν», για ακόμη μια φορά, όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, όπως θα πράξει και ο ίδιος.

Πρώτος σταθμός για τον πρόεδρο της ΝΔ θα είναι η Κρήτη και μετά η Βόρεια Ελλάδα, η οποία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.