Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚΚΕ: «Όχι στις απολύσεις υπαξιωματικών»

ΚΚΕ: «Όχι στις απολύσεις υπαξιωματικών»

«Να ανακληθούν άμεσα οι διαταγές απόλυσης. Να επανέλθουν στις θέσεις τους οι απολυμένοι ΟΒΑ, είτε με τον ίδιο τον θεσμό τους ως ΟΒΑ, είτε ως Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), είτε ως μόνιμο προσωπικό». Αυτό ζητάει το ΚΚΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα της ΚΕ του κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Επισημαίνει ότι την επόμενη διετία ακολουθούν οι ΕΠΟΠ, «εξαιτίας ενός νομοθετικού πλαισίου, που μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) δεν ήθελαν να αλλάξουν». Ζητάει «κανείς ΕΠΟΠ να μην απολυθεί», επισημαίνοντας (και) στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων: «Μόνο με ένα ισχυρότερο ΚΚΕ στη βουλή θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση, αναφέρεται: «Την πόρτα της εξόδου από τον εργασιακό χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων βλέπουν οι πρώτοι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Με την απόλυση στο χέρι, μετά από 6 χρόνια εργασίας σε παραμεθόριες περιοχές, σε πολεμικά πλοία, στα νησιά του Αιγαίου και σε Πτέρυγες Μάχης, αφού τους ξεζούμισε για ένα κομμάτι ψωμί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν τους δίνει το δικαίωμα ούτε στο ταμείο ανεργίας να μπουν.

Τι θα ακούσουν; Θα ακούσουν: “Σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας για ό,τι κάνατε για τις Ένοπλες Δυνάμεις, να νοιώθετε περηφάνια, αλλά ψάξτε να βρείτε αλλού δουλειά”. Να ανακληθούν άμεσα οι διαταγές απόλυσης. Να επανέλθουν στις θέσεις τους οι απολυμένοι ΟΒΑ, είτε με τον ίδιο τον θεσμό τους ως ΟΒΑ, είτε ως Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), είτε ως μόνιμο προσωπικό.

Αυτή θα είναι η απαρχή για νέες απολύσεις. Ήδη στα επόμενα 2 χρόνια ετοιμάζονται για απόλυση οι πρώτοι ΕΠΟΠ. Χιλιάδες ΕΠΟΠ που δεν συμπληρώνουν συντάξιμα χρόνια για μια σύνταξη που θα ικανοποιεί τις βασικές τους ανάγκες για την επιβίωσή τους, τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους. Εργαζόμενοι στην ηλικία των 50 ετών θα δουν την πόρτα της εξόδου, εξαιτίας ενός νομοθετικού πλαισίου, που μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) δεν ήθελαν να αλλάξουν. Κανείς ΕΠΟΠ να μην απολυθεί.

Μόνο με ένα ισχυρότερο ΚΚΕ στη βουλή θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο. Την 21η Μάη έγινε ένα βήμα. Την 25η Ιούνη πάμε όλοι μαζί για περισσότερα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας