Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚουτσούμπας: «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θα καταλάβουν "υπουργεία αντιπολίτευσης" στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ»

Κουτσούμπας: «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θα καταλάβουν “υπουργεία αντιπολίτευσης” στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ»

Σε σύσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, ενόψει των επικείμενων εκλογών στις 25/6, μίλησε απόψε (29/5) ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως είπε «στις εκλογές του Ιούνη, με έναν άδικο εκλογικό νόμο, που κλέβει έδρες για να τις χαρίσει ως μπόνους στο πρώτο κόμμα, το επόμενο θετικό βήμα, πραγματική δρασκελιά, θα είναι το ΚΚΕ να κρατήσει και να αυξήσει τις 26 έδρες που μας έδωσε ο λαός, με ένα πιο μεγάλο εκλογικό ποσοστό».

Κάλεσε «όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν KKE, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το κάνουν τώρα. Δε χρειάζεται να δώσουν τόση δύναμη στη ΝΔ, στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να σκορπίσουν οι ψήφοι τους σε άλλα μικρότερα σχήματα.

Γιατί στις 25 του Ιούνη αυτό που θα μετρήσει είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και την στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει».

Υπογράμμισε ότι «το εκβιαστικό δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσίπρας”, “κυβέρνηση ΝΔ ή προοδευτική διακυβέρνηση”, έχει καταρρεύσει, μαζί με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που, ως πολιτικό κόμμα, με τη στάση του και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, “ξέπλυνε” την πολιτική της ΝΔ και τελικά την τροφοδότησε και με δεκάδες χιλιάδες ψήφους.

Βέβαια, ποτέ δεν ήταν αυτό το πραγματικό δίλημμα για τον λαό. Γιατί ακόμα και αν προέκυπτε η περιβόητη προοδευτική κυβέρνηση “μούφα”, όπως τη χαρακτηρίσαμε, θα ήταν κι αυτή από χέρι αντιλαϊκή, θα κινούνταν με τους ίδιους στόχους, θα είχε τις ίδιες δεσμεύσεις με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Το μόνο ερώτημα που υπάρχει σήμερα, είναι ποιος μπορεί να αποτελέσει μαχητική, στρατηγική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που όχι μόνο θα συνεχίσει, αλλά θα κλιμακώσει την επίθεση στους εργαζόμενους και το λαό για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων».

Ο κύριος Κουτσούμπας είπε ότι «το κυβερνητικό πρόγραμμα της «επόμενης ημέρας» περιλαμβάνει τα πάνω από 300 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, τις αξιολογήσεις της επενδυτικής βαθμίδας, τα ματωμένα πλεονάσματα και τη δημοσιονομική πειθαρχία με βάση τις δεσμεύσεις της ΕΕ και το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Αυτές τις δεσμεύσεις έρχεται να υπενθυμίσει η Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν και να αποκαλύψει τα ψέματα που διακινεί η ΝΔ και από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι δεσμευμένοι να διασφαλίσουν μια συνετή δημοσιονομική πολιτική, περιορίζοντας τις πρωτογενείς δαπάνες για παράδειγμα στην υγεία, την παιδεία, στην πρόνοια.

Είναι δεσμευμένοι να υλοποιήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, να διαμορφώσουν ένα ακόμα πιο φιλικό φορολογικό σύστημα για τους επενδυτές. Είναι δεσμευμένοι να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς. Και βέβαια είναι δεσμευμένοι να μην προχωρήσουν σε καμιά αύξηση μισθού λόγω προϋπηρεσίας μέχρι το 2027. Με δυο λόγια, τριετίες τέλος».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στρώσανε κόκκινα χαλιά στη ΝΔ και τον Μητσοτάκη»

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα θα καταλάβουν τα “υπουργεία αντιπολίτευσης” στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ […] στρώσανε κόκκινα χαλιά στη ΝΔ και τον Μητσοτάκη και τώρα κλαψουρίζουν για τη δήθεν παντοδυναμία του. Όταν βέβαια δεν κλαψουρίζουν για τα ποσοστά της ΝΔ, κλαψουρίζουν για τα χαμηλά ποσοστά της “Αριστεράς”.

Τους λέμε αυτό που τους λένε και οι αριστεροί, οι προοδευτικοί άνθρωποι που τους γύρισαν την πλάτη και στήριξαν το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ πολέμησε στην πράξη την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι δυνάμεις του δεν αθροίζονται με αυτούς που ψήφιζαν δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους της.

Ναι, δεν αθροίζονται αυτοί που έσπαγαν τις απαγορεύσεις, στο όνομα της πανδημίας, με αυτούς που έβαζαν πλάτη, κι έλεγαν ότι δήθεν “θα λογαριαστούνε μετά”. Δεν μπορεί να αθροιστούν αυτοί που καταψήφιζαν την επικίνδυνη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, με αυτούς που την υπερψήφιζαν και υποδέχονταν τον Ζελένκσι και τους ναζί του Αζόφ μέσα στην ελληνική βουλή.

Αυτοί που πάλεψαν για να μην μετατραπούν οι χώροι δουλειάς σε “ειδικές οικονομικές ζώνες”, χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, με αυτούς που ψήφιζαν τους νόμους του Άδ. Γεωργιάδη. Με αποτέλεσμα σήμερα να θρηνούμε έναν νεκρό και δύο σακατεμένους εργάτες στη Ζώνη του Περάματος. Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο της ανάπτυξης που υπόσχεται η ΝΔ και την σιγοντάρουν τ’ άλλα κόμματα. Κέρδη πάλι βαμμένα στο αίμα των εργατών!

[…] Δεν μπορούν να αθροιστούν αυτοί που πάλεψαν το φασισμό και την ΧΑ, με αυτούς που ανακάλυπταν εν έτει 2023 παραπλανημένους ψηφοφόρους για να δικαιολογήσουν το ψάρεμα ψήφων στα βρώμικα νερά του φασισμού, όπως ο Τσίπρας, η Κωνσταντοπούλου και ο Βαρουφάκης. Και πολλά ακόμη. Καθαρές κουβέντες».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «αυτό που μετράει στις 25 Ιούνη είναι πόσο δυνατό θα βγει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει πραγματική μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τη στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει. Είναι το μοναδικό κόμμα που είναι συνεπής αντίπαλος αυτής της πολιτικής, γιατί στο δίλημμα «ή τα κέρδη των λίγων ή οι ζωές των πολλών» απαντάει καθαρά: Οι ζωές των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων.

Όσο περισσότεροι είναι αυτοί οι βουλευτές, τόσο πιο δυνατοί θα είναι αυτοί οι αγώνες που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί. Κάναμε το βήμα, σκεφτείτε τι θα γίνει αν κάνουμε το άλμα. Πάμε να το καταφέρουμε. Μπορούμε! Προχωράμε, λοιπόν, δυναμικά. Δεν εφησυχάζουμε με τα όσα πετύχαμε. Ξέρουμε ότι πολύ περισσότεροι στρέφουν τώρα τα βλέμματά τους και τις ελπίδες τους προς το ΚΚΕ. Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Πάμε, λοιπόν, να δώσουμε και αυτή τη μάχη με ρεαλισμό και αισιοδοξία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας