Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜέΡΑ25: «Η κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε περισσότερο το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ»

ΜέΡΑ25: «Η κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε περισσότερο το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ»

Το ΜέΡΑ25 πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας «για τις τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία».

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε σήμερα (7/6) το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, «για τις τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία που έχουν οδηγήσει και στα πρόσφατα τραγικά περιστατικά».

Σε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου το κόμματος, αναφέρεται: «Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να διαμηνύει πως το ΕΣΥ θα αποτελεί προτεραιότητα του σε μια πιθανή επόμενη διακυβέρνηση του, οι πολίτες όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως ακόμα και μέσα στην πανδημία η μνημονιακή Κυβέρνηση της ΝΔ -σε συνέχεια και των υπόλοιπων μνημονιακών Κυβερνήσεων- υποβάθμισε ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να πεθαίνουν πολίτες αναμένοντας για ώρες μια στοιχειώδη δημόσια περίθαλψη.

Απέναντι στις πολιτικές αυτές το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη ζητάει εδώ και τώρα πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ με άμεσες μόνιμες προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας και όλων των αναγκαίων υποδομών της, ώστε να έχουν οι πολίτες πραγματική πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν περίθαλψη.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία υποψηφίων Βουλευτών του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αποτελούμενη από την πρώην Βουλεύτρια Μαρία Απατζίδη, τον πρώην Υπουργό Δημήτρη Στρατούλη και την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαριάνα Τσίχλη ζήτησαν να συναντήσουν την υπηρεσιακή Υπουργό Υγείας, η οποία ωστόσο στην “γραμμή” του αυταρχισμού και της προηγούμενης Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, το αρνήθηκε».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας