Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕ.Ο. ΚΚΕ: Άμεση συνεδρίαση της LIBE για το πολύνεκρο ναυάγιο

Ε.Ο. ΚΚΕ: Άμεση συνεδρίαση της LIBE για το πολύνεκρο ναυάγιο

Την άμεση συνεδρίαση της επιτροπής LIBE του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο ζητά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου για το τραγικό πολύνεκρό ναυάγιο στην Πύλο ζητά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Μ’ επιστολή που απέστειλε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Juan Fernando López Aguilar.

Η επιστολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Αίτημα για άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων(LIBE)του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το τραγικό πολύνεκρό ναυάγιο στην Πύλο

Juan Fernando López Aguilar

Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE)

Κύριε πρόεδρε,

Μια ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία, το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων ζωών ενώ είναι εκατοντάδες οι αγνοούμενοι. έρχεται να προστεθεί στους χιλιάδες νεκρούς των τελευταίων χρόνων στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Η μετατροπή της Μεσογείου σε «υγρό τάφο» είναι αποτέλεσμα της πολιτικής άγριας καταστολής ΕΕ και κυβερνήσεων μέσω της Frontex, και του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με τους «ορατούς» και «αόρατους» φράχτες αλλά και τις επαναπροωθήσεις που γιγαντώνουν τα κυκλώματα των διακινητών. Είναι επίσης αποτέλεσμα της απαράδεκτης Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016 και του κανονισμού του Δουβλίνου που έχουν μετατρέψει τα νησιά της Ελλάδας αλλά και την ηπειρωτική χώρα σε ένα απέραντο hotspot με υπερδομές φυλακές.

Με τον μεθοδευμένο ενταφιασμό της συνθήκης της Γενεύης δυσχεραίνονται οι διαδικασίες απόδοσης ασύλου και περιστέλλονται και τα στοιχειώδη δικαιώματα των προσφύγων. Το «Νέο Σύμφωνο για το Ασυλο και τη Μετανάστευση» της ΕΕ που μεθοδεύεται με τις απάνθρωπες διατάξεις που έχουν δει τη δημοσιότητα και το παζάρι ανάμεσα στα κράτη μέλη προκειμένου να εξοβελίσουν σε «τρίτες χώρες» τους πρόσφυγες προμηνύει ακόμα πιο επικίνδυνη κατάσταση και νέες εκατόμβες νεκρών.

Με βάση αυτήν την κατάσταση σας ζητώ να ορίσετε άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής ώστε να συζητηθεί το τραγικό ναυάγιο, να αποδοθούν αιτίες κι οι υπεύθυνοι για αυτή τη βαρβαρότητα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας