Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚουτσούμπας: «Ψήφο στο ΚΚΕ για να ψηλώσει το μπόι του λαού»

Κουτσούμπας: «Ψήφο στο ΚΚΕ για να ψηλώσει το μπόι του λαού»

Στη Θεσσαλονίκη μίλησε απόψε ο Δ. Κουτσούμπας. Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ γιατί «ακόμα και η πιο μικρή έχει τόση μεγάλη σημασία για το λαό».

«Σε λίγες ώρες από τώρα ο λαός έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του. […] μπορεί να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ. Να ψηλώσει το μπόι του στην κάλπη, με ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό. Με μεγαλύτερο ποσοστό, με πιο πολλούς βουλευτές, παντού». Αυτό ανέφερε στην αρχή της σημερινής (23/6) ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε «ο λαός της πόλης να κάνει το βήμα και να εκλέξει ξανά μετά από 15 χρόνια 2ο βουλευτή στην Α’ εκλογική περιφέρεια της πόλης, να στείλει στον αγύριστο το ακροδεξιό μόρφωμα του Βελόπουλου, να είναι το ΚΚΕ 3ο κόμμα στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι μια μεγάλη κατάκτηση για το λαό και παρακαταθήκη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η προεκλογική περίοδος που προηγήθηκε, απέδειξε πανηγυρικά όλα όσα ξέραμε. Λίγες μόνο μέρες μετά τις προηγούμενες εκλογές με τον πιο επίσημο τρόπο, αποκαλύφθηκε το κοινό πρόγραμμα των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, μέσα από την έκθεση της Κομισιόν. Πρόγραμμα που επιβεβαίωσε ότι, μαζί με την “σταθερή” κυβέρνηση, θα υπάρχει και μια συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση.

Αποδείχθηκε επίσης με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από κόμματα κυριολεκτικά της “μιας χρήσης”, που σήμερα υπάρχουν και αύριο δεν ξέρεις πού θα βρίσκονται. Μαζικές αποχωρήσεις από την Πλεύση της Κωνσταντοπούλου, άλλη 1 από το Μέρα του Βαρουφάκη, άλλοι 1-2 από την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, κόμματα που δεν ξέρεις ούτε τι υποψηφίους έχουν, ούτε τι πρόγραμμα πολλές φορές!

Κυρίως, όμως ήδη από την επόμενη μέρα των εκλογών, επιβεβαιώθηκε αυτό που ήξερε ο λαός. Ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή θα είναι εκεί. Η μόνη 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη! Το ΚΚΕ απέδειξε και σε αυτή την προεκλογική περίοδο ότι είναι η μόνη ελπίδα για το λαό. Αποδείξαμε ξανά ότι είμαστε οι μόνοι, που μπροστά στον αρνητικό συσχετισμό δεν τρομάζουμε! Κι αυτό είναι εγγύηση για το λαό για την επόμενη δύσκολη μέρα με την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Γιατί γνωρίζουμε ότι με το ΚΚΕ μπροστά ο λαός έχει τη δύναμη να τους σαρώσει».

Ο κύριος Κουτσούμπας απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και τους κάλεσε να ψηφίσουν το ΚΚΕ: «Αυτές τις ώρες που απομένουν, ξέρουμε ότι η καρδιά πολλών αριστερών ανθρώπων που πίστεψαν κάποια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, βράζει. Ξέρουμε ότι πολλοί από αυτούς, ένιωσαν ένα δεύτερο κύμα απογοήτευσης αυτά τα χρόνια, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτό που θεωρούσαν κάποτε αδιανόητο.

Να μετατρέπεται ως αντιπολίτευση στον καλύτερο συνεταίρο της ΝΔ σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Να προσφέρει το απαραίτητο χέρι βοήθειας, στην πανδημία, στην κατάργηση του 8ωρου, στην καταστολή των νεανικών κινητοποιήσεων, στη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας και στην αποδοχή των Ναζί του Αζόφ ακόμα και μέσα στην ελληνική βουλή.

Σε όλους εσάς το ΚΚΕ, απλώνει ξανά το χέρι. Την Κυριακή κάντε επιτέλους το μεγάλο βήμα!
Να συναντηθούμε μαζί στην κάλπη. Για να συναντηθούμε ξανά στους αγώνες την επόμενη μέρα. Γιατί κάθε αριστερός, μπορεί τώρα να ψηφίσει ξέροντας ότι δεν θα το μετανιώσει, ΚΚΕ».

Ακόμα, έστειλε μήνυμα «προς τους εκατοντάδες χιλιάδες που αυτές τις τελευταίες ώρες δεν έχουν πάρει ακόμα την απόφασή τους και πιθανά να καταλήξουν ακόμα και πάνω από την κάλπη, τι θα ψηφίσουν. Τους λέμε: Έχετε μια μεγάλη ευκαιρία. Η δική σας ψήφος μπορεί τώρα να μετρήσει πολλαπλασιαστικά.

Είναι αυτή που μπορεί να παίξει τον καθοριστικό ρόλο για το αν το ΚΚΕ θα κερδίσει έναν, δύο, τρεις μέχρι και 5 ή 6 βουλευτές παραπάνω, ανάλογα με το ποσοστό του. Γιατί πραγματικά θα κριθεί στην ψήφο το αν θα καταφέρει το ΚΚΕ να διατηρήσει όλους τους βουλευτές. Γιατί μόνο η αύξηση του ΚΚΕ ακόμα και η πιο μικρή έχει τόση μεγάλη σημασία για το λαό.

Συμφωνούμε πράγματι με τον κ. Τσίπρα σε αυτό. Είναι πραγματικά πλήρως αδιάφορο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο 19 ή 18 ή 17%, αν το ΠΑΣΟΚ χάσει 1ή 2 μονάδες, αν η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη με 1 ή 2 μονάδες λιγότερο.

Είναι όμως πολύ σημαντικό το ΚΚΕ να είναι πιο ψηλά. Για να έχει πιο πολλούς βουλευτές. Για να είναι πιο πολλοί αυτοί που θα βρεθούν αύριο κιόλας σε πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, σε χώρους δουλειάς, εκεί που τους χρειάζεται ο λαός.

Γιατί αν στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ υπήρχαν οι ιδιοκτήτες των εισπρακτικών εταιρειών… Αν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν όσοι ψήφισαν την παράδοση των κόκκινων δανείων στα funds… Αν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν οι δικηγόροι των funds…

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ υπάρχουν όσοι σέρνονται στα δικαστήρια από τα funds επειδή υπερασπίζονται τα σπίτια του λαού μαζί με τον λαό… Τόσο απλά είναι τα πράγματα μερικές φορές… Αυτοί είστε και αυτοί είμαστε και ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Είναι σημαντικό να είναι πιο ψηλά το ΚΚΕ γιατί μόνο με κομμουνιστές βουλευτές η ψήφος σου εγγυημένα δεν θα αθροιστεί, με όλες αυτές τις πολιτικές που θες να καταδικάσεις.

Είναι σίγουρο ότι το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και θα οργανώσει και τον αγώνα των φοιτητών, όταν όλα τα άλλα κόμματα από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μέχρι Πλεύση και ΜέΡΑ είναι έτοιμοι να το συζητήσουν».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας