Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝΔ: Οι προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη, έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη

ΝΔ: Οι προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη, έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη

Χωρίς καμία χρονοτριβή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου που υποσχέθηκε στους πολίτες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, στην αναβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας και στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του κράτους.

Οι πανηγυρισμοί από την μεγαλειώδη διπλή νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, διήρκεσαν μόλις λίγες ώρες.

Τα μανίκια «σηκώθηκαν» άμεσα στην Πειραιώς και από το πρωί της Δευτέρας άρχισε η πολύ δουλειά, καθώς, όπως τόνισε και το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΝΔ, η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου επιβάλλεται να αρχίσει άμεσα.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, που αναμένεται το μεσημέρι της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο θα τεθούν από τον πρωθυπουργό οι βασικές γραμμές, στις οποίες θα κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα το κυβερνητικό σχήμα.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Στα άμεσα σχέδια είναι η πλήρης ανακαίνιση των 10 μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας μας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα κτλ.

Παράλληλα, θα προκηρυχθεί το συντομότερο δυνατόν διαγωνισμός για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με περισσότερους από 10.000 ιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Ακόμη, στις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι να ενισχυθεί σημαντικά ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με νέα οχήματα, καθώς παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές.

Η ιδιαίτερη σημασία που αναμένεται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καταδεικνύεται και από το γεγονός, πως υπουργός αναμένεται να αναλάβει ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών», ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα με την αναβάθμιση του ΕΣΥ, στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση της Παιδείας και ιδιαίτερα των Πανεπιστημίων της χώρας μας.

Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, αναφορικά με τον τομέα της Παιδείας.

Ακόμη, θα ληφθούν μέτρα, από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να περιοριστεί η ακρίβεια στην αγορά, καθώς οι τιμές των προϊόντων βρίσκονται στα ύψη.

Επίσης, θα δοθούν οδηγίες στη νέα ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για να πραγματοποιηθούν άμεσα κινήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, καθώς ο Ιούνιος δεν «κύλησε» όπως θα ήθελε η τουριστική αγορά της χώρας μας.

Σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας μας, δεν υπάρχει η αναμενόμενη τουριστική κίνηση.

Στο σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου είναι και η περαιτέρω «ψηφιοποίηση» του κράτους, με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συνεχίζει το άριστο έργο που άφησε πίσω του ο απερχόμενος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ακόμη, θα υπάρχει ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ενώ θα συνεχιστεί πιο έντονα η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο, για την προστασία των συνόρων της πατρίδας μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.