Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2023: Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση-Απώλεια για ΣΥΡΙΖΑ, «blackjack» για ΚΚΕ

Εκλογές 2023: Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση-Απώλεια για ΣΥΡΙΖΑ, «blackjack» για ΚΚΕ

Η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή προκάλεσε καραμπόλα κερδών και απωλειών στα κόμματα.

Η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή ολοκλήρωσε την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Το αποτέλεσμα προκάλεσε καραμπόλες με κέρδη και απώλειες για υποψηφίους και κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε μια έδρα στις Σέρρες (είχε εκλεγεί ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής) και θα έχει 47 βουλευτές. Την έδρα κέρδισε η ΝΔ (Θεόφιλος Λεονταρίτης). Ωφελημένο βγήκε το ΚΚΕ που κέρδισε την έδρα στα Ιωάννινα (Νίκος Έξαρχος) και θα έχει 21 βουλευτές.

Η ΝΔ χάνει από μια έδρα σε Ιωάννινα (Γιώργος Αμυράς) και Δυτική Αττική (Σταμάτης Πουλής) καθώς και την έβδομη θέση στο επικρατείας (Μαρία Πολύζου) η οποία πηγαίνει στην Πλεύση Ελευθερίας (Αλέξανδρος Καζαμίας). Εκτός από τις Σέρρες πήρε μια έδρα στη Β’ Πειραιά (Γιάννης Τραγάκης) και μια στην Α’ Αθήνας (Άγγελος Συρίγος).

Στη Β’ Πειραιά χάνει την έδρα η Πλεύση Ελευθερίας (Χρήστος Αρίδας), γεγονός που οδηγεί σε απώλεια της έδρας στην Α’ Αθήνας για τη «Νίκη» (υποψήφιος ήταν ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης). Η οποία, όμως, κερδίζει την έδρα στη Δυτική Αττική (Γιώργος Παλαιτσάκης).

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας