Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα ενεργειακά – Τι συζητήθηκε

Εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις με βάση τη διακύμανση των τιμών, ενώ συζητήθηκε και η επικαιροποίηση των μέτρων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας του φυσικού αερίου εξετάστηκαν στο πλαίσιο της σύσκεψης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη μάλιστα, εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις με βάση τη διακύμανση των τιμών. Συζητήθηκε, επίσης, η επικαιροποίηση όλων των πρωτοβουλιών και των δράσεων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς και τα βασικά σενάρια ενίσχυσης για τους υπόλοιπους μήνες του φθινοπώρου και τον χειμώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς, η γενική γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Κώστας Ξιφαράς, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας, Νίκος Τσάφος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Ιωάννης Κοπανάκης και ο καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Παντελής Κάπρος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More