Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΓ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Από συνεδρίαση σε συνεδρίαση το χρονοδιάγραμμα εκλογής ηγεσίας

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Από συνεδρίαση σε συνεδρίαση το χρονοδιάγραμμα εκλογής ηγεσίας

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε σήμερα (10/7) να οριστικοποιήσει την πρότασή της την Πέμπτη και η Κ.Ε. ν' αποφασίσει 15-16/7.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη σημερινή (10/7) μαραθώνια συνεδρίασή της, αποφάσισε… να μην αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα εκλογής της νέας ηγεσίας του κόμματος. Κατέληξε ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (15-16 Ιουλίου) θα καταθέσει την εισήγηση που έχει ήδη ψηφιστεί αλλά η τελική της μορφή θα διαμορφωθεί σε νέα συνεδρίαση της ΠΓ την ερχόμενη Πέμπτη.

Πηγές από την Κουμουνδούρου, αναφέρουν ότι κατατέθηκαν δύο ακόμα προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα. Η μια από τον Νίκο Παππά, ο οποίος πρότεινε μια μικρή παράταση και η άλλη από τον Παύλο Πολάκη που πρότεινε τη μετατόπιση των διαδικασιών για τον Νοέμβριο.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για περιφερειάρχες και δημάρχους. Όπως και το χρονοδιάγραμμα εκλογής και αυτό το θέμα θα συζητηθεί ξανά την Πέμπτη στη νέα συνεδρίαση της ΠΓ.

Η μοναδική απόφαση που λήφθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, και μάλιστα ομόφωνα, είναι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ν’ αναλάβει ο μέχρι πρόσφατα αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Στέργιος Καλπάκης.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, ενημέρωσε την ΠΓ για την οργάνωση της κοινοβουλευτικής παρουσίας εν όψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πηγές, αύριο το πρωί ο κύριος Φάμελλος θα συναντηθεί με την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και τον αναπληρωτή υπουργό, Θόδωρο Λιβάνιο, για το θέμα της ψήφου των αποδήμων. Βάσει των ίδιων πηγών, θα παρουσιάσει τους τρεις άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω θέμα.

Για αύριο είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την στελέχωση των κοινοβουλευτικών επιτροπών και των τομέων ευθύνης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας