Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚΚΕ: Να σταματήσει τώρα η ισραηλινή κατοχή και βία σε βάρος του...

ΚΚΕ: Να σταματήσει τώρα η ισραηλινή κατοχή και βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού

"Αναγνώριση κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να αναγνωριστεί το δικαίωμα επιστροφής των πρόσφυγες στις εστίες τους", σημειώνει ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος

Παρέμβαση στη συζήτηση για τις «σχέσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το ΚΚΕ, στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ανέφερε τα εξής:

«Δεκάδες είναι οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες, από τη δολοφονική επιχείρηση του Ισραήλ στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης και την αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας. Οι νεκροί και τραυματίες έρχονται να προστεθούν στους πάνω από 100 δολοφονημένους Παλαιστινίους από την αρχή της χρονιάς, ανάμεσά τους μικρά παιδιά.

Τα προσχήματα του κράτους του Ισραήλ, που αναμασούν και οι ΗΠΑ, η ΕΕ είναι παντελώς αστήριχτα, ενώ έχουν καταγραφεί εδώ και μήνες εικόνες αποτρόπαιης κατοχικής βίας στον διεθνή Τύπο, ακόμη και μέσα στην Ιερουσαλήμ.

Το γεγονός ότι η ισραηλινή κυβέρνηση απολαμβάνει την πάγια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αποτελεί εξοργιστική πρόκληση απέναντι στους λαούς. Τους λαούς που σταθερά και διαχρονικά καταδικάζουν την κατοχική βία του Ισραήλ και υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για να τερματιστεί τώρα η ισραηλινή κατοχή, να αναγνωριστεί κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να αναγνωριστεί το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας