Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτές είναι οι πρώτες πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ, 10 μόλις ημέρες μετά...

Αυτές είναι οι πρώτες πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ, 10 μόλις ημέρες μετά τις Προγραμματικές

«Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε με ταχύτητα προκειμένου να υλοποιήσουμε το σύνολο των δεσμεύσεών μας προς τους Έλληνες πολίτες», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και για τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με στόχο να εξασφαλισθεί πραγματική ισότητα στην πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας και τις κοινωνικές του δομές.

Όπως διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος, κατά τη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «μία από τις πρώτες και κεντρικότερες προτεραιότητες της κυβέρνησης και προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού είναι η βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα η αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ» και αναφέρθηκε στις τρεις πρώτες πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέσα σε τρεις εβδομάδες από την ανανέωση της εντολής διακυβέρνησης της χώρας στο κόμμα της ΝΔ και τον επικεφαλής Κυριάκο Μητσοτάκη.

  • Εκατόν ενενήντα ένα άτομα από τις Ένοπλες Δυνάμεις, με ειδική εκπαίδευση, βρίσκονται ως πληρώματα ασθενοφόρων με βάση την ΠΝΠ, σε συνολικά 61 νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές.
  • Σε έξι νησιά με πολύ υψηλή τουριστική κίνηση (Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο) ήδη έχουν φτάσει μοτοσικλετιστές προκειμένου να συνδράμουν παρεμβαίνοντας άμεσα σε περιστατικά.
  • Αύριο, Τρίτη 18 Ιουλίου, ανεβαίνει στην πλατφόρμα της 1ης ΥΠΕ προκήρυξη για την πρόσληψη 250 ατόμων για πληρώματα ΕΚΑΒ στην Αττική.

«Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε με ταχύτητα προκειμένου να υλοποιήσουμε το σύνολο των δεσμεύσεών μας προς τους Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε ο κ.Μαρινάκης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας