Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτο ΠΑΣΟΚ «κληρώνει», στον ΣΥΡΙΖΑ «σφάζονται»... Σε τρεις παράλληλους κόσμους οι πολιτικοί...

Στο ΠΑΣΟΚ «κληρώνει», στον ΣΥΡΙΖΑ «σφάζονται»… Σε τρεις παράλληλους κόσμους οι πολιτικοί αρχηγοί

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κι Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος βεβαίωσε ότι το κόμμα του θα δώσει το απαιτούμενο πρόκριμα στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή, εν μέσω καύσωνα και πολυμέτωπων πυρκαγιών που ξεσπούν από άκρου εις άκρον της χώρας, κυρίως όμως, για το μέλλον των δύο πρώτων νομοσχεδίων που έχουν ήδη -από πλευράς κυβέρνησης- κατατεθεί και «αναζητούν» φίλα προσκείμενους, εντός του Κοινοβουλίου.

Η «εμβληματική», όπως αρέσει στην κυβέρνηση να αποκαλεί την σχετική μεταρρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα. Οι προσθαφαιρέσεις της εξίσωσης ωστόσο, φαίνεται να την ταλαιπωρούν, καθώς πέραν του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Ελληνικής Λύσης που έχει συνηθίσει να έχει απέναντί της, οι υπόλοιποι και κυρίως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν λένε να «ανοίξουν» επισήμως τα χαρτιά τους.

Είναι και το minimum των 200 ψήφων που απαιτούνται για την επικύρωση της διάταξης που καθιστά το στοίχημα πιο ευάλωτο, καθώς, για το οικονομικό νομοσχέδιο που μόλις κατατέθηκε, οι ψήφοι της κυβερνητικής πτέρυγας είναι αρκετές για να το θέσουν προς υλοποίηση, μαζί και το  περίπου 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων του ιδίου του πρωθυπουργού που αντιπροσωπεύει.

Πάντως, αργά χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια συζήτησης τηλεοπτικού πάνελ κι όχι από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος βεβαίωσε ότι το κόμμα του θα δώσει το απαιτούμενο πρόκριμα στην επίμαχη «Μεταρρύθμιση» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εάν τελικώς, λάβουν χώρα οι διατυπωμένες αυτές προθέσεις από πλευράς ΠΑΣΟΚ και Πλεύσης Ελευθερίας που έχει πει από την πρώτη στιγμή «Ναι»… τότε, μαζί με τους Βουλευτές του νέου κοινοβουλευτικού μορφώματος «ΝΙΚΗ» που έχουν εμφανιστεί θετικά διακείμενοι αυτής, εξασφαλίζουν το απαιτούμενο πουσάρισμα των 200 θετικών ψήφων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ… περί άλλων τυρβάζουν

Κάπου εκεί μεταξύ Κουμουνδούρου και Δούρου έχουν άλλο πονοκέφαλο. Από τη μια η  κούρσα διαδοχής που ολημερίς την κούρδιζαν μήπως και τελευτήσει, αλλά σύντροφοι, φίλοι κι οπαδοί δε λέν να αποφασίσουν. Και από ην άλλη η άρση ασυλίας της πρώην Νομάρχη Αττικής, που όλο την άρει κι όλο μετατίθεται και πάλι από την αρχή… αλλά είναι και οι Αυτοδιοικητικοί, των οποίων τα «κουκιά» είναι λιγοστά αλλά και κανέναν δεν νοιάζει.

Επί της ουσίας, αφού κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα, τώρα διαπιστώνουν ότι το συγκεκριμένο διάστημα, μόνο στις παραλίες μπορούν να απευθυνθούν για να εξεύρουν τη βάση.

Κάπως έτσι προέκυψε και η ανάγκη διεξαγωγής debate, ώστε να καταφέρει ο καθείς να ξεδιπλώσει το αφήγημά του, εν μέσω θέρους… αλλά και το άνοιγμα των διαδικασιών, για εκλογή Προέδρου και από φίλους και γνωστού και όχι από τα λιγοστά μέλη.

Άντε τώρα να βρεθεί χρόνος για την «αποκαθήλωση των εμβληματικών» κυβερνητικών νομοθετημάτων ή τελος, τέλος, για χρίσματα σε εκλεκτούς Δημάρχους και Περιφερειακούς.

Αν το 2019 η ΝΔ είχε δει να εκλέγονται 11 από τους 13 εκλεκτούς Περιφερειάρχες σε όλη τη χώρα, τι τύχη μπορεί να έχει το ακέφαλο κόμμα τους στην επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές… μετά και την βαριά εκλογική ήταν του περασμένου Ιούνη;

 

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παίρνει θέση… μάχης

Στο ΠΑΣΟΚ κοιτούν… μπροστά. Αντιλαμβάνονται ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για το κόμμα να επιβεβαιώσει τις πρόσφατα ανακτηθείσες δυνάμεις του, με αύξηση της εκλογικής του βάσης κατά 50%. Αλλά και δεδομένης της παραλυτικής -λόγω εσωκομματικών διαδικασιών- κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ… να καταφέρει να διεκδικήσουν καλύτερη θέση στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Παρά τις παραινέσεις για πρόσωπα κοινής αποδοχής από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τους μεγάλους Δήμους, από το  μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Ανανεωτικής Αριστεράς, Θόδωρο Μαργαρίτη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GOVNEWS, ο κ.Ανδρουλάκης παραμένει αμετάπειστος. Αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα την δώσει μόνος με τους εκλεκτούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα ονόματα έχουν κλειδώσει και μένουν ορισμένες «πινελιές» μέχρι ο φάκελος να φτάσει στον πρόεδρο, ο οποίος θα δώσει το πράσινο φως για την ανακοίνωσή τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας