Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑνταρσία στους «Σπαρτιάτες» για τα «μάτια» του Κασιδιάρη

Ανταρσία στους «Σπαρτιάτες» για τα «μάτια» του Κασιδιάρη

Η πλειοψηφία (9 από τους 12) των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» τάχθηκαν κατά του προέδρου του Β. Στίγκα, για χάρη του Ηλ. Κασιδιάρη.

Οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» -πριν καλά καλά «ζεστάνουν» τα έδρανα της Βουλής- στασίασαν σήμερα (27/7) για τα «μάτια» του Ηλία Κασιδιάρη, «αδειάζοντας» τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα. Γκρεμίζοντας σαν χάρτινο πύργο την προσπάθειά του να κρατήσει αποστάσεις από τον καταδικασμένο ακροδεξιό για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του κόμματος, Κωνσταντίνος Φλώρος, δήλωσε την υποστήριξή του στην εξαγγελθείσα υποψηφιότητα του Κασιδιάρη για τη δημαρχία της Αθήνας, κάνοντας λόγο για τη «η μόνη ελπίδα».

Ο κύριος Στίγκας, δήλωσε άγνοια για το τι θα έλεγε ο συνάδελφός του: «Θα ήθελα να τονίσω σε ό,τι ανέφερε ο βουλευτής μου για το Δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη και να σας ενημερώσω ότι δεν είχα καθόλου γνώση. Επομένως οφείλω και εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως να πάρω κάποια μέτρα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο».

Η τοποθέτησή του «τράβηξε την κουρτίνα». Οι 9 από τους 12 βουλετές των «Σπαρτιατών» αντέδρασαν στην καταδίκη των λεγομένων Φλώρου. Χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του προέδρου τους «αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες» και τις καταδίκασαν.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή τους, αναφέρουν: «Οι βουλευτές της ΚΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής εις βάρος του συναδέλφου μας, κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ως Έλληνες βουλευτές, διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι αυτό άλλωστε εκλεγόμαστε στο όνομα του ελληνικού λαού.

Η ομιλία του κ. Φλώρου σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250.000 Έλληνες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος, θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με την συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας».

Εναντίον του Β. Στίγκα και υπέρ του Κ. Φλώρου (και του Ηλ. Κασιδιάρη) τάσσονται -εκτός από τον κύριο Φλώρο- οι Ιωάννης Δημητροκάλης (γραμματέα της Κ.Ο.), Ιωάννης Κόντης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Γεώργιος Μανούσος, Διονύσης Βαλτογιάννης, Αθανάσιος Χαλκιάς, Πέτρος Δημητριάδης, Χαράλαμπος Κατσιμπαρδάς, Αλέξανδρος Ζερβέας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας