Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΕβδομάδα με ισχυρά μελτέμια - Έκκληση Κικίλια σε πολίτες και φορείς για...

Εβδομάδα με ισχυρά μελτέμια – Έκκληση Κικίλια σε πολίτες και φορείς για ιδιαίτερη προσοχή

Έρχεται δύσκολη εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, είπε ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινο χέρι και κάνοντας έκκληση σε πολίτες και αρμόδιους φορείς να δείξουν μεγάλη προσοχή.

Από τη Δευτέρα θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια, και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής στο Open.

Έρχεται επομένως δύσκολη εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, είπε ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινο χέρι και κάνοντας έκκληση σε πολίτες και αρμόδιους φορείς να δείξουν μεγάλη προσοχή.

Στο σημείο αυτό ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε τη σύλληψη 87χρονου για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο. Όπως είπε, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου επ’ αυτοφώρω με εύφλεκτα υλικά, ενώ είχε ήδη βάλει φωτιά την οποία κατέσβεσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προτού να λάβει μεγάλες διαστάσεις.

«Η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία, όσον αφορά τον δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους. Πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός αλλά και καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας