Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΜέτωπο συνεργασίας με την κοινωνία της Χίου στήνει ο Δ. Καιρίδης για...

Μέτωπο συνεργασίας με την κοινωνία της Χίου στήνει ο Δ. Καιρίδης για το μεταναστευτικό

Κατά την επίσκεψή του στο νησί της Χίου ο κ. Καιρίδης ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, είχε σήμερα ο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τονίστηκε μεταξύ άλλων, ότι «η επιτυχής αντιμετώπιση και η διαχείριση του ιδιαίτερα κρίσιμου για τη χώρα μας μεταναστευτικού ζητήματος, απαιτεί τη στενή συνεργασία της κυβέρνησης με τις τοπικές κοινωνίες».

«Είναι αυτονόητο ότι βασική επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί η θεσμική διαχείριση του μεταναστευτικού σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, που θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την ταυτόχρονη όμως, αυστηρή φύλαξη των συνόρων μας» υπογράμμισε ο Δημήτρης Καιρίδης, προσθέτοντας ότι «σε αυτήν την προσπάθεια, βασικός σύμμαχος μας είναι οι τοπικές κοινωνίες, με τις οποίες επιθυμούμε να συνεργαστούμε στη βάση της κοινής λογικής ενάντια στις ακραίες φωνές και τους επαγγελματίες ανησυχούντες».

Ο κ. Καιρίδης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Χίου κ. Κάρμαντζη για τη συνεργασία, ενώ ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στο νησί τα τελευταία χρόνια, όπως και για την πορεία των έργων ύψους περίπου 8,4 εκ. ευρώ που υλοποιούνται στη Χίο, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας