Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤα «βρόντηξε» κι έφυγε από την Τοπική Ροδόπης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τα «βρόντηξε» κι έφυγε από την Τοπική Ροδόπης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την παραίτησή της από το κόμμα έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η Γεωργία Λαφτσή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ροδόπη κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΗτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Την παραίτησή της από το κόμμα έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η Γεωργία Λαφτσή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ροδόπη κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΗτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Η κ.Λαφτσή λοιπόν είχε καταγγείλει ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές, με υποκινητή τον Βουλευτή Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ, διχάζοντας την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελένη Λαφτσή παλιό και γνωστό τοπικό στέλεχος του κόμματος είχε ταχθεί κατά των ενεργειών του προξενείου και της απροκάλυπτης υποστήριξης προς το μειονοτικό Οζγκιούρ Φερχάτ σε βάρος των υπολοίπων υποψηφίων.

Παλαιότερες αναρτήσεις της κ.Λαφτσή που «βάρυναν» το κλίμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Τότε σε αναρτήσεις της είχε κάνει ανοιχτά αναφορές για ωμές παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στις εκλογές. Τώρα σχεδόν δύο μήνες μετά, η Ελένη Λαφτσή παραπέμπεται στο Πειθαρχικό, δηλαδή την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για εκείνα τα σχόλιά της στα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτό όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση 160 τοπικών στελεχών που με επιστολή τους τάσσονται κατά της παραπομπής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τριμελές κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, συγκέντρωσε όλο το προηγούμενο διάστημα τα σχετικά στοιχεία τα οποία αναμένεται να εξετάσει αύριο το βράδυ (Πέμπτη 10 Αυγούστου) η ολομέλεια του πειθαρχικού οργάνου, προκειμένου να αποφασίσει, κατά πληροφορίες, την οριστική διαγραφή ή την αναστολή της ιδιότητας του κομματικού μέλους.

Πριν την έκδοση της απόφασης ωστόσο, η κ. Λαφτσή πέταξε πρώτη το «γάντι» κι έφυγε αφήνοντας πίσω της μία πύρινη ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας