Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΥπΑΑΤ: Το σχέδιο δράσης για τις υποδομές της πυρόπληκτης Ρόδου

ΥπΑΑΤ: Το σχέδιο δράσης για τις υποδομές της πυρόπληκτης Ρόδου

Με προκυρήξεις από το ΥπΑΑΤ θα δρομολογηθεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η φωτιά σε βασικές υποδομές στη Ρόδο.

Συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε στις υποδομές της Ρόδου η καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου, πάρθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο του νησιού.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων ο γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, και ο δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης. Αποφασίσθηκε η εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης με συγκεκριμένα έργα, μέσω ειδικής προκήρυξης του ΥπΑΑΤ. Κυρίως νέα δημόσια έργα αγροτικής οδοποιίας, με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά, σε όλες τις αγροτικές περιοχές πλην των πόλεων Ρόδου και Ιαλυσού.

Επίσης, μέσω της «Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου» και του προγράμματος Leader, το ΥπΑΑΤ θα χρηματοδοτήσει ειδικά τις αποκαταστάσεις για μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, που αφορούν γεωτρήσεις και αγωγούς μεταφοράς της ΔΕΥΑΡ, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές για τα καμένα και συνοδά καινοτόμα έργα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας